11 Aralık 2020 Cuma

“Cumhur İttifakı hiçbir ankette yüzde 45’i geçemiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının hiçbir kamuoyu yoklaması ve ankette yüzde 45 bandını geçemediğini açıkladı. Açıkel, “Cumhur İttifakı’nın 5-6 puana yakın kaybı olduğunu görüyoruz” dedi.

BOLD –  CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Cumhur İttifakının oy oranıyla ilgili yapılan anketleri paylaştı.

Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye’nin tek adam rejiminin kötü yönetimi yüzünden hak etmediği derin bir buhran yaşadığını kaydeden Açıkel, “Saray mevcut Kovid-19 krizine ve derinleşen sosyal ve ekonomik krize çare olmaktan çok uzak, hiçbir inandırıcılığı olmayan yapay gündemlerle ve samimiyetten uzak reform söylemleriyle yurttaşlarımızı oyalamaya çalışıyor” dedi.

FARK KAPANMIYOR AKSİNE AÇILIYOR

Son dönemde gerçekleştirilen güvenilir tüm kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı’nın oyunun yüzde 45 bandına düştüğünü belirten Açıkel, “Derin buhrandan ötürü, Cumhur İttifakı’nın 5-6 puana yakın kaybı olduğunu görüyoruz. Millet İttifakı ve diğer siyasi partilerin oy toplamı ise yüzde 50’in üzerinde. Aradaki 5-6 puanlık fark kapanmıyor, aksine açılıyor” ifadesini kullandı. Açıkel, yapılan kamuoyu araştırmalarında özellikle Cumhur İttifakı’na oy veren dindar, muhafazakâr, milliyetçi ve Kürt seçmen gruplarında kararsız seçmenlerin yükselişte olduğuna dikkat çekti.

Adalet Bakanlığı personeli 29 kişiye gözaltı: Yine ters kelepçe

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder