9 Aralık 2020 Çarşamba

Fransa’ya ‘barış dalı’: Paris’e Macron’un ‘dostu’ Ali Onaner büyükelçi olarak atandı

Türkiye kritik başkentlerde büyükelçi değişimlerine gitti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplam 54 büyükelçinin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.

BOLD – Ankara’nın son dönemde ABD, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan gibi sorun yaşadığı ülkelerde yeni atamalar yaptığı gözlemlendi.

ABD Başkanlık Seçimleri’nin ardından Washington Büyükelçiliği görevine, AKP’nin kurucularından Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan getirildi.

Ankara’nın ilişkilerde zorlu bir süreçten geçtiği Paris’te ise İsmail Hakkı Musa’nın yerine Tunus Büyükelçisi Ali Onaner getirildi.

BİRLİKTE EĞİTİM GÖRDÜLER

Fransız medyası bu atamayı Ankara’nın Paris’e uzattığı bir ‘barış dalı’ olarak yorumladı. Ülkenin önde gelen haftalık haber dergilerinden Le Point, Onaner’in Paris’e atanması ile ilgili verdiği haberini “Macron’un dostu Onaner Paris Büyükelçisi olarak atandı” başlığıyla attı.

Fransa’nın siyasi liderlerinin ve önemli yöneticilerinin mezun olduğu en prestijli yüksek okullarından Ulusal Yönetim Okulu’nda Onaner ile Macron’un 2002-2004’te birlikte eğitim gördüğünü belirten Le Point, mükemmel seviyede Fransızca konuşan Onaner’in Tunus Büyükelçiliği sırasında Türkiye’nin Libya pozisyonunu net bir şekilde savunduğunu işaret etti.

Fransa, Libya konusunda Türkiye’nin aksine Halife Hafter güçlerine destek veriyor.

AKP’den Biden dönemine hazırlık: Murat Mercan Washington’a gidiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder