11 Aralık 2020 Cuma

Servislerde yatak kalmadı, hastalar sedyede sıra bekliyor

Koronavirüs salgını her geçen gün artmaya devam ediyor. Birçok hastanede koronavirüs dışında hizmet verilmemesine karşın servis ve yoğun bakımlarda yer kalmadı. Hastalar sedye üzerinde yatakların boşalmasını bekliyor.   

BOLD – Türkiye’de koronavirüs hızla arttığı şehirlerden Samsun’da Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, sedye üzerinde yatak sırası bekleyen hastalar olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’e konuşan Samsun Tabip Odası Başkan Dr. Funda Furtun yatak ve servis sayılarında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, orta ve ağır vakalar için yatak ve servis sayılarının artırılmasına rağmen yetmediğini bildirdi. Furtun, “Acillerde özellikle Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanesi’nde yatış için yer bekleyen sedyede hastalar var. Bu dönem şehir dışı yoğun bakım sevkleri kapatıldı. Buna rağmen yoğun bakım yatağı için halen sıkıntı devam ediyor. Vaka sayıları fazla olduğu için hastalara ilaç ulaştırmada gecikmeler var. Artış hızı özel tedbirler gerektiriyor. Minimum 14 gün azami kısıtlama tavsiye ediyoruz” dedi.

Türkiye’ye bir yaptırım da AB’den

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder