2 Mart 2019 Cumartesi

AKP’li belediyede ‘ihale’ klasiği: En yüksek fiyat veren şirket seçildi

Sakarya Belediyesi’nin meydan yenilemesi için açtığı ihalede en yüksek miktarı teklif eden firmayı seçtiği belirtildi. İhaleye giren üç firma, 5 milyon lira ile 11.5 milyon lira arasında değişen teklifler sunduğu, belediyenin ise yüksek fiyat veren firmayla sözleşme imzaladığı aktarıldı.

5 MİLYON YERİNE 11.5 MİLYONLUK TEKLİFİ SEÇTİLER 

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, birinci etap için üç firma ihaleye girdi ve 5 ilâ 11.5 milyon lira arasında değişen teklifler verildi. Belediye, 11.5 milyon lira ile en yüksek teklifi veren firmayı tercih etti. Belediye Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ihalede sadece meydanın ilk etabının inşaatı ve meydan düzenleme işi için 11 milyon 550 bin liralık teklif veren firma ile sözleşme imzalandı.

MEYDAN İÇİN 11.5 MİLYON LİRA 

İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kolip, kentteki Demokrasi Meydanı yenileme işi için yüksek miktarda para harcanmasını eleştirdi ve “İhale neden 11.5 milyon liralık teklifi öneren firmaya verildi. Meydanın yenilenme işine 11.5 milyon lira harcanması büyük bir israftır” dedi.

‘UZUN SÜRE ÇALIŞTIK YENİ PROJE YAPTIK’  

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da meydan projesini, “Meydanın zemin, aydınlatma, sosyal alan, kafe gibi eksikleri olduğu tespit edildi. Uzun süre üzerinde çalışarak ortaya yeni bir proje çıkardık” sözleriyle duyurdu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder