2 Mart 2019 Cumartesi

Ankara yarışında siyasi üslup sertleşiyor

Anketlerde CHP adayı Mansur Yavaş’ın bir hayli önde göründüğü Ankara yarışında, siyasi üslupta giderek sertleşiyor. AKP adayı Mehmet Özhaseki terör suçlaması yaparken, rakibi Mansur Yavaş ise Özhakesi’nin PKK’lılara gerilla dediği görüntüyü yasaklatmasını hatırlatmakla yetiniyor.

BOLD- 31 Mart seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala siyasi tartışmalarda giderek sertleşiyor. Cumhur ittifakı liderlerinin konuşmalarında kullandıkları herkesi terörist ilan eden dil, yerel siyasetçilere de sirayet ediyor. Bunun en bariz örneği ise Ankara yarışında yaşanıyor.

PARKLARDA ARTIK MİLİTANLAR OLACAK İDDİASI

AKP adayı Mehmet Özhaseki, CHP’nin kazanması durumunda belediyeye teröristlerin doldurulacağı iddiasını gündemden düşürmüyor. “O zaman PKK ve DHKP-C gibi örgütleri, ‘Sana destek verdik, sen de bizi gör’ diyecekler. İnsanların parklarında artık o militanlar olacak. Allah korusun, evinize su parasını getiren tahsildarın militan olduğunu bir düşünün” ifadelerini kullanıyor.

KİRLİ SİYASETTEN VAZGEÇMESİNİ ÖNERİYORUM

Özhaseki’nin, ‘Düşünsenize evinize tamir için militan geliyor’ sözlerine karşılık Mansur Yavaş, ise şu cevabı veriyor: “Kötü söz sahibine aittir. Kirli siyasetten vazgeçmesini tekrar tekrar söylüyorum. Hep eline bulaşıyor, kendisine bulaşıyor bu sözleri. Kötü söz sahibine aittir. Benden böyle şeyler duymayacaksınız, ben üslubumu değiştirmeyeceğim.”

ALLAH KİMSEYE KENDİ VİDEOSUNU YASAKLATMAYI NASİP ETMESİN

Özhaseki ise, CHP ve Mansur Yavaş’ı HDP ile ittifak yapmakla itham ediyor. “Karşı tarafın ittifakında bir gariplik var. PKK’nın uzantısı bu partiyle ittifak yaptıklarını çıkıp söylesinler” ifadelerini kullanıyor. Yavaş ise, “Biz ittifak yapsak bunu da söyleriz. Allah kimseye kendi videosunu yasaklatmayı nasip etmesin. Kendi konuştuğu videoyu kendi yasaklattı. Takdir halkındır” cevabını veriyor. Özhaseki, PKK’lılara “gerilla” dediği video hakkında Ekşisözlük’te açılan başlığı mahkeme kararıyla engelletmişti.

HDP’NİN HARAM OYLARINI İSTEMİYORUM

Ankara’da tartışma HDP oyları ve terör suçlaması üzerinden sürerken, Yavaş, Özhaseki’ye “HDP’nin oyunu istiyor mu?” sorusunu yöneltiyor. Özhaseki ise, “Güya bana zor bir soru soruyorlar. Kanlı katillerin, o lanet örgütün hiçbir şeyini istemiyoruz. Haram oylarını da istemiyoruz. Onların oylarına bizim evlatlarımızın kanı bulaştı. Ancak tüm Kürt kardeşlerimin oylarına talibim” diye cevap veriyor.

EMİRLE GELMİŞ YARIN ÇEKİL DERLERSE NE YAPACAK?

Mansur Yavaş tartışmayı AKP’li belediye başkanlarının zorla istifa ettirilmelerine getiriyor. Son günlerde anket sonuçları nedeniyle Özhaseki’nin adıylıktan alınıp yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aday gösterileceği yönündeki iddialara atıfta bulunuyor. Yavaş, “Özhaseki’ye sormak lazım. Emirle gelmiş, yarın ‘çekil’ derlerse ne yapacak?” şeklinde konuşuyor.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KAMPANYA KUL HAKKINA GİRER

Yavaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın, ‘Belediye bütçesiyle yapılan kampanyalar kul hakkına girer’ sözlerine de değiniyor. “Aynen katılıyorum. Belediye otobüslerini kullananlar, imkanlarını kullananlar kim olursa olsun kul hakkına giriyorlar. Bunları da tespit ediyoruz. Elemanı kullanan da kul hakkına girer. Belediyenin elemanını seçim ofislerine yerleştiriyorlarsa, mitinglere götürüyorlarsa bu da kul hakkıdır. Demek ki vicdanlı insanlar da var, tebrik ederim kendisini” ifadelerini kullanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder