2 Mart 2019 Cumartesi

Türk: Yeniden kayyum atamak öyle kolay olmayacak

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeniden kayyum atarız” sözlerine, “Bu öyle kolay olmayacak” diye cevap verdi.

Halkın iradesi ile her seçilenin tekrar tekrar görevden alınmasının artık gündeme gelmeyeceğini dili getiren Türk, “Eğer ki gelirse, bu rejimin ‘tek adam rejimi’ olduğu daha fazla ortaya çıkacak. Bizim için önemli olan halkımızın bu kayyum siyasetine cevap vermesidir. Eğer çok istiyorlarsa biz seçimi güçlü bir şekilde alalım ikinci gün kayyum atasınlar” dedi.

VENEZUELA’YI GÖRÜYOR, BU ÜLKEDE SESSİZ KALIYOR

Kayyumların halkın iradesini ipotek altına alarak, bugün ortaya çıkmış bir siyaset biçimi olduğunu belirten Türk, “Bu hukuksuz, adil olmayan bir durum. Halkın iradesine ipotek konularak demokrasi oluşturamazsın. Erdoğan Venezuela’da Nicolas Maduro halkın iradesi ile gelmiştir diyor. Peki burada belediye başkanları halkın iradesi ile gelmedi mi? Venezuela’yı gören anlayış, bu ülkede olan bitenler hakkında sessiz kalıyor. Veyahut bu demokrasi anlayışını görmezden geliyor” tepkisinde bulundu.

ENDİŞEMİZ 31 MART DEĞİL, 1 NİSAN SABAHI İÇİN

Kayyumların belediyeleri devasa borçların altına ittiğini ifade eden Türk, 31 Mart’tan çok 1 Nisan tarihini düşündüklerini endişeli olduklarını dile getirdi. Türk, “Bu konuda önce halkımızı bilgilendireceğiz. Ondan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

BEKA SORUNU DİYENLERE GÜÇLÜ CEVAP VERİLECEK

Ağır bir süreçten geçildiğine ve 31 Mart seçimlerine de baskı ortamında gidildiğine dikkat çeken Türk,şunları söyledi: “Biliyoruz ki; halkımız özgür iradesi ile bugüne kadar yürütülen siyaseti bir yerde reddedecek, demokratik bir gelecek için sesini yükseltecektir. Çünkü halkımız Kürt halkı üzerinde yürütülen bu sindirme politikasının farkındadır. Bu nedenle ‘beka sorunu, beka sorunu’ diye ortaya çıkıp, toplumu ikiye bölen, Kürtleri dışlayan, kültürünü ve geleceğini adeta karartmaya çalışan bir anlayışa çok güçlü bir cevap vereceğine inanıyoruz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder