2 Mart 2019 Cumartesi

Buldan: Kayyum atamaya artık gücünüz yetmeyecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim mitingleri kapsamında Cizre programının ardından Şırnak’ın İdil ilçesine geçti. Burada halka seslenen Buldan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’nin kazanacağı belediyeler için söylediği “yeniden kayyum atarız” sözlerine cevap verdi.

’31 MART’TA BELEDİYELER TEKRAR HALKIN OLACAK’ 

Kayyımların 31 Mart’ta Ankara’ya geri gönderileceğini belirten Buldan, “Bugün Şırnak’ta olmanın onurunu yaşıyoruz. 3 gün boyunca Şırnak ve ilçelerinde Şırnak halkının iradesiyle kadınları ve gençleriyle sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşayacağız. Seçim startımızı Şırnak’tan verdik. Çünkü, Şırnak’ta, büyük direnişlerin olduğu bir kentten seçim startını vermek bizim görevimizdir. İşte sizlere layık olmak için bugün buradayız. Şırnak halkı tarih boyunca en büyük serhildanların, aynı zamanda büyük bedellerin, büyük acıların olduğu, gençlerin toprağa düştüğü bir şehirdir. O yüzden Şırnak’ın iradesine büyük saygımız vardır. Her zaman tarih yazan Şırnak halkı 31 Mart’ta da tarihe geçecek. Bu konuda söyleyecek lafımız yok sizlere. Biliyoruz sizler direnişinizle, iradenizle seçim dönemlerinde çıkardığınız oylarla büyük başarıların altına imzalar attınız. 

‘KAYYUMLARI ANKARA’YA SİZ POSTALAYACAKSINIZ’ 

31 Mart’ta da büyük başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Buralara atanan kayyumları Ankara’ya siz postalayacaksınız. O kayyumlar halkın iradesini yok saydılar. O belediyeler ki sizlerin iradeleriyle seçilen belediye eş başkanları görevden aldılar. O kayyumlar Kürt halkını inkar etti. Halkın iradesini gasp etti. Kadınların açtığı merkezleri kapattı. Ama buradan sizlere söz veriyoruz 31 Mart tarihinde o belediyeler bir kez daha sizin olacak, bizim olacak” diye konuştu.

‘HDP’Yİ İNKAR EDEREK ASIL BÖLÜCÜLÜĞÜ ONLAR YAPIYOR’  

AKP tarafından partilerinin sürekli hedef gösterildiğine işaret eden Buldan, şöyle devam etti: “HDP’yi terörist ilan edenler şunu bilsinler ki HDP onurlu bir halk partisidir, Türkiye’nin partisidir. Bizi inkar ederek, HDP’ye inkar ederek esas bölücülüğü onlar yapıyorlar. İşte onlara en büyük dersi başta Şırnak olmak üzere Türkiye’nin her yerinden göstereceğiz. Sadece burada değil, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan göstereceğiz.”

‘3 MAYMUNU OYNAYAN ZİHNİYET’

Açlık grevindekileri hatırlatan Buldan, “Bu talep haklı bir talep, meşru bir talep, insani ve vicdani bir talep. Bugün bu talep için bizler cezaevlerinden tabutlarını çıkmasını istemiyoruz. Ancak bugün Ankara’da 3 maymunu oynayan bir zihniyet var. Bu zihniyet şunu bilmelidir ki açlık grevinde olan arkadaşlarımız kendi yasalarını uygulamak için bir açlık grevi başlattılar” diye konuştu.

‘TECRİT EDİLEN TÜRKİYE TOPLUMU’

Buldan, “Tecritle birlikte Türkiye toplumu tecrit ediliyor. Bugün barıştan yana olanlar, adaleti savunanlar bir şekilde cezalandırılıyor. İşte bütün bunların ortadan kalkması için Sayın Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecridin kalkması lazım. Bugün susanlar şunu bilsinler ki yarın herkese tecrit uygulanacak. Ama biz yol yakınken herkesin elinden geleni yapması, tecride karşı durması bir dönemdeyiz. Bu dönem, aynı zamanda geleceğimiz yarınlarımız için önemli” dedi.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder