2 Mart 2019 Cumartesi

Beşiktaş, Kayseri’de 1 puanı 90’da Caner’le kurtardı

Süper Lig’in 24. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, Kayserispor’la deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

Siyah-Beyazlı takım ilk yarısını Atiba’nın golüyle 1-0 önde tamamladığı mücadelede 2-1 geriye düştü. Kayserispor Kravets ve Deniz ile öne geçti. Beşiktaş 90. dakikada Caner Erkin’in golüyle eşitliği yakaladı. Siyah-Beyazlı takım puanını 41’e çıkartırken ev sahibi Kayserispor ise 31 puana ulaştı.

Beşiktaşlı Atiba takımı adına bir gol kaydetti. Kayseri’nin attığı 2. golde ise büyük bir hata yaptı.

BEŞİKTAŞ OYUNA ÖNDE BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren Beşiktaş oyunu rakip kaleye yıkmaya çalıştı. Ev sahibi Kayserispor ise geride bekleyip hızlı ataklarla sonuç almak istedi. Siyah-Beyazlı takım kenarları etkili olarak kullanma çabasındaydı.

Sarı-Kırmızılılar da özellikle Varela ile savunma arkasına sarkarak gol bulmayı hedefledi. İlk 10 dakikalık bölüm bu taktik anlayış üzerine geçti.

POZİSYON VAR, GOL YOK

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 13. dakikada Siyah-Beyazlı takımdan geldi. Adriano’nun ceza sahası içine çevirdiği toptu iyi takip eden Burak Yılmaz çaprazdan yaptığı sert vuruş kaleci Lung’u zor durumda bıraktı.

Ev sahibi takım bu pozisyona Varela ile karşılık verdi. 23. dakikada Lopes’in getirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Varela, net pozisyonu değerlendiremedi.

HAKEM BAYRAĞI KALDIRDI AMA

Karşılaşmanın 26. dakikasında Umut’un hareketlendiği topa yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak orta hakem Suat Aslanboğa topun Beşiktaş’lı oyuncudan geldiğini işaret ederek devam ettirdi.

Boşta kalan topu Mensah müsait durumda auta attı. Kayseri net bir fırsatı kaçırdı. Beşiktaşlı oyuncular ise hakeme ofsyat gerekçesiyle itirazda bulundu.

Beşiktaş Atiba’nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

ATİBA’NIN DOKUNUŞU GOLÜ GETİRDİ

Atiba 38. dakikada Beşiktaş’ı 1-0 ön geçirdi. Köşe vuruşundan gelen topu Güven kafayla arkaya aşırttı. Kale sahası içinde topu iyi takip eden Atiba ayağının içiyle topu filelere gönderdi. Tecrübeli oyuncu bu sezon Beşiktaş’ta 3. golünü kaydetti.

EV SAHİBİNDEN PENALTI BEKLENTİSİ

Golden sonra Kayserispor’un geliştirdiği atakta Sapunaru ceza sahası içinde hava topuna yükseldi. Arkadan Beşiktaşlı Vida’nın eliyle rakibine dokunduğu görüldü. Pozisyona yakın olan hakem Aslanboğa oyunu devam ettirdi.

VAR’dan da pozisyon ile ilgili bir uyarı gelmedi. Sarı-Kırmızılılar bu pozisyonda VAR incelemesi ve penaltı bekledi. Ancak sonuç çıkmadı. İlk yarı Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI, KAYSERİ KARŞILIK VERDİ

Karşılaşmanın 2. yarısına Beşiktaş hızlı başladı. Burak’ın ara pasına hareketlenen Güven kötü bir vuruş yapınca Kartal 2. gol şansını değerlendiremedi. Geride bulunan ev sahibi takım oyunda dengeyi kurdu ve tempoyu arttırdı. Beşiktaş orta sahası oyundan düşünce golün sinyalini verdi.

Ev sahibi Kayserispor maçın ikinci yarısında oyunu domine etti. Ancak 90’da yediği gole engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.

KAYSERİ KRAVETS’LE GÜLDÜ

Kravets birkaç dakika önce savunmanın arkasına sarkarak kaleci Karius ile karşı karşıya kalmış ancak pozisyon ofsayt olarak değerlendirilmişti. 57’de ise golü buldu. Varela’nın ortasına iyi takip eden Kravets eğilerek yaptığı kafa vuruşu skoru 1-1’e getirdi.

DENİZ TÜRÜNÇ SKORU 2-1 YAPTI

Ev sahibi takım beraberliği yakalamanın verdiği moralle Siyah-Beyazlı takıma baskı uyguladı. Atiba’ya baskı uygulayan Deniz Türünç kaptığı topla ceza sahasına girerek skoru 2-1 yaptı.

Geçen hafta Fenerbahçe karşısında 3-0 öne geçen Beşiktaş üstünlüğünü koruyamamıştı. Bu seferde Kayseri karşısında aynı sıkıntıyı yaşadı. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Kartal 2-1 geri düştü.

GOL İPTAL OLDU

Oyunun temposunu eline geçiren Kayserispor 74’te köşe vuruşunu kullandı. Umut Bulut’un indirdiği topu indirdiği topu Deniz topuğuyla Şamil’e çıkardı.

Şamil topu filelere gönderirken hakem golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Sonrasında gelen VAR incelemesi ile oyun Beşiktaş lehine verilen faul atışıyla yeniden başladı. Kayserispor maçın bu dakikasına kadar 20 kez Beşiktaş ceza sahasında topla buluştu.

BEŞİKTAŞ CANER’LE  EŞİTLİĞİ GETİRDİ

Karşılaşmada 2-1 geriye düşen Beşiktaş, beraberlik için Kayseri kalesine tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı. 90. dakikada serbest vuruşu paslaşarak kullanan Siyah-Beyazlı takım Caner Erkin ile gole ulaştı. Erkin’in ceza sahasına yaptığı orta kimseye dokunmadan direk filelerle buluşunca skor 2-2 oldu. Beşiktaş Fenerbahçe maçının ardından Kayseri’de de 2 puan kaybetti.

MAÇ KADROSU

Kayserispor: Lung, Lopes, Sapunaru, Kana Bıyık, Kucher, Şamil Çinaz, Mensah (Dk. 33 Hasan Hüseyin Acar), Varela (Dk. 72 Levent Gülen), Deniz Türüç, Umut Bulut, Kravets (Dk. 90+5 Gyan)

Beşiktaş: Karius, Adriano, Medel, Vida, Caner Erkin, Hutchinson (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Dorukhan Toköz (Dk. 60 Enzo Roco), Ljajic, Güven Yalçın (Dk. 69 Lens), Quaresma, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 38 Hutchinson, Dk. 90 Caner Erkin (Beşiktaş), Dk. 57 Kravets, Dk. 62 Deniz Türüç (İstikbal Mobilya Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Dorukhan Tokgöz, Dk. 90 +3 Quaresma, Dk. 90+4 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 41 Kucher, Dk. 55 Şamil Çinaz, Dk. 78 Deniz Türüç (İstikbal Mobilya Kayserispor)

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder