2 Mart 2019 Cumartesi

Barcelona 87 yıllık Madrid duvarını Rakitic ile geçti

Barcelona, Barnabeu’da Real Madrid’i 1-0 yenerek 87 yıl sonra galibiyet sayısında rakibini geçti.

İspanya Ligi’nin 26. haftası Real Madrid ile Barcelona’nın mücadelesine sahne oldu. Santiago Bernabeu’da oynanan karşılaşmada Katalan ekibi sahadan mutlu ayrıldı. Barcelona Rakitic’in 26. dakikada attığı golle rakibini 1-0 yenmeyi başardı. Daha 3 gün önce Kral Kupası yarı final rövanş maçında Real Madrid’i 3-0 mağlup eden Barcelona, El Clasico da yeni bir dönemin kapısını da açtı.

KATALANLAR 96-95 ÖNE GEÇTİ

Barcelona 1-0’lık sonuçla 87 yıl sonra ilk defa toplam El Clasico galibiyeti sayısında Real Madrid’in önüne geçti. Son Kral Kupası maçıyla 95-95 eşitlenen galibiyet sayısı bu maç ile birlikte bozuldu. Barcelona 96-95 öne geçerken 87 yıllık üstünlük el değiştirdi.

BARCELONA 60 PUANA YÜKSELDİ

İspanya La Liga’da lider durumda bulunan Barcelona bu galibiyetle puanını 60’a çıkardı. Zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Real Madrid ise 48 puanla 3. sırada yer aldı. Mor-Beyazlı takımın şampiyonluk iddiası da büyük yara aldı.

BİR TABU DAHA YIKILDI

La Liga tarihinde Real Madrid’i kalesinde üst üste 4 defa yenen bir takım daha önce çıkmamıştı. Barcelona, Rakitic’in attığı golle 1-0 kazandığı mücadelede bir ilke daha imza attı ve Real Madrid’i Bernabeu’da üst üste 4 defa yenme başarısını gösteren ilk takım oldu.

MESSİ İLE RAMOS KAPIŞTI

Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümünde Messi ile Sergio Ramos arasında gerginlik yaşandı. İkili mücadele sırasında Ramos Messi’nin yüzüne koluyla vurarak yere düşmesine neden oldu. Hakem olayı normal bir mücadele olarak değerlendirdikten sonra ilk yarıyı bitirdi.

Messi, Ramos’a hareketinden dolayı tepki gösterdi. Messi soyunma odasına giderken hakeme açılan dudağını göstererek pozisyonu görmemesine itiraz etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder