2 Mart 2019 Cumartesi

CHP’den ‘Eren Erdem’ tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Karara CHP’lilerden tepki yağdı.

Eren Erdem, yargılandığı davada “Silahlı terör örgütü hiyerarşisine dahil olmadan bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “Gizli tanığın ifşası” suçlarından ise beraat kararı verdi. Verilen toplam ceza süresini dikkate alan mahkeme heyeti, Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

AL SANA BAĞIMSIZ YARGI

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Eren Erdem gizli tanık iftiralarıyla tutuklandı, o gizli tanık da tutuklandı. İddianame çöktü ama daha 2 ay önce tahliye kararı verem mahkeme Eren’e 4 yıl 2 ay ceza verdi. Rahip Brunson yargılanırken gizli tanık ifadesini değiştirmiş, rahip ABD’ye uçmuştu! Al sana Bağımsız Yargı!” diye tepki gösterdi.

HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR CEZA

CHP eski vekillerinden Barış Yarkadaş ise, “Söyleyecek bir söz kalmadı. Arkadaşımız Eren Erdem, hakkında bir ay önce tahliye kararı veren 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Eren’in tutukluluğu da devam edecek. 246 günlük çile yetmemiş gibi; üstüne bir de haksız ve hukuksuz bir ceza daha!” dedi.

Yarkadaş, Eren Erdem’e ceza veren Ağır Ceza Mahkemesinin, 7 yıl ceza verdiği tutukluları bile bıraktığını hatırlattı. “4 yıl 2 ay verdiği Eren Erdem’i 17 ay daha cezaevinde yatıracak. Bu karar, akla, mantığa ve hukuka aykırıdır. Bu karar vicdanlarda kabul görmez!” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: GELMEYEN ADALET

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, karara bu sözlerle tepki gösterdi: “Erem Erdem kararı açıklandı. 4 yıl 2 ay hapis cezası ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi. Gelmeyen adalet…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder