2 Mart 2019 Cumartesi

Fenerbahçe Serdar Aziz’le mutlu

Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe evinde 10 kişi kalan Rizespor’u son dakikalarda bulduğu penaltı golü ile 3-2 mağlup etti.

Fenerbahçe 10 kişi kalan Çaykur Rizespor karşısında özellikle 2. yarı çok zorlandı. Maçın ilk yarısını 2-1 önde tamamlayan Sarı-Lacivertli takım, galibiyet golünü 84. dakikada Moses’ın penaltısıyla buldu.

Kanarya bu galibiyetle puanını 28’e çıkarttı. Rize ise 28’de kaldı. Fenerbahçe’nin gollerini Serdar Aziz, Soldado ve penaltıdan Moses attı. Serdar Aziz bir gol kaydetti ve takımı adına bir de penaltı kazandırdı. Konuk Rize’nin sayıları Meljnak’tan geldi. Moroziuk ise 42. dakikada 2. sarı karttan kırmızı görerek oyun dışı kaldı.

RİZESPOR 4.DAKİKADA ÖNE GEÇTİ

Geçen hafta Beşiktaş deplasmanında 3-0 geriden gelerek 3-3’lük beraberliği yakalayan Fenerbahçe, Rizespor karşısına mutlak 3 puan için çıktı. Ancak daha karşılaşmanın başında konuk ekip 1-0 öne geçti. 4. dakikada köşe vuruşunu paslaşarak kullanan Rizesporlu oyuncular topu ceza sahasına gönderdi. Kale sahası önünde bulunan Melnjak kafayla skoru 1-0 yaptı.

SERDAR AZİZ SAHNEYE ÇIKTI

Erken gelen bu gol Fenerbahçe’nin oyun planlarını da değiştirdi. Rizespor kendi yarı alanına kapanmak zorunda kaldı. Sarı-Lacivertli takım Valbuena’nın kanadından gol için yüklendi. 15’te Skirtel’in kafa vuruşunda top savunmadan döndü. Penaltı itirazları sonuç vermedi.

Taraftarının da desteği ile Sarı-Lacivertli takım önde basarak gol aradı. 22. dakikada Soldado ile gole yaklaşan Kanarya, kazanılan korner sonrası beraberliği yakaladı.

Kornerden gelen topu iyi takip eden Serdar Aziz geriden gelerek topu ağlara gönderdi. Skoru 1-1’lik denge geldi.

FENERBAHÇE SOLDADO İLE SEVİNDİ

Fenerbahçe beraberlik sonrası psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle Valbuena’nın oyun üzerindeki etkisi konuk ekibin toparlanmasına da izin vermedi.

40. dakikada yine Fransız oyuncunun başlattığı atakta Zacj’ı ceza sahasına kaçırdı. Ortasına önce Hasan Ali, sonrada Moses vurdu. Kaleci’den dönen topu son olarak Soldado tamamlayarak skoru 2-1 yaptı.

RİZE 10 KİŞİ KALDI

Çaykur Rizespor ilk yarı bitmeden beraberliği yakalamak için öne çıktığı dakikalarda Fenerbahçe kontra yakaladı. Moses topla hücuma çıkarken Moroziuk koluyla engel oldu. Hakem Halil Umut Meler ikinci sarı kartını göstererek Moroziuk’u oyun dışı bıraktı. 43.dakikadan sonra konuk ekip oyuna 10 kişi devam etti. İlk yarıda Sarı-Lacivertli takımın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

VOLKAN’DAN KRİTİK ÇIKIŞ

Karşılaşmanın ikinci yarısına rakibin 10 kişi kalmasıyla daha rahat ve kontrollü başlayan Fenerbahçe, farkı arttıracak baskıyı gösteremedi. 10 Kişi oynayan Rizespor alanı daraltıp kısa paslarla Fenerbahçe üzerine gitmeye başladı. 52. dakikada konuk ekip Boldrin’in ara pasıyla Aminu’yu savunma arkasına kaçırdı. Kaleci Volkan riskli bir şekilde kalesinden çıkarak Aminu’nun topunu taca gönderdi.

10 KİŞİYLE BERABERLİĞİ BULDU

Çaykur Rize, eksik olmasına karşın oyunda denge getirdi. Volkan’ın kurtardığı pozisyonun ardından 56’da maç dengelendi. Pas yaparak öne çıkan konuk ekip Murigi’yi kaçırdı. Arka direkte bekleyen Melnjak’ın önüne bıraktı. Gelişine düzgün bir şekilde vuran Melnjak skoru 2-2 yaptı. Bu gol sonrası Ersun Yanal oyuna Ayew’i aldı.

KORA KOR MÜCADELE

Skor 2-2’ye geldikten sonra iki takımda kora kor bir mücadeleye girdi. Oyunda tempo yükseldi. Top iki kale arasında gidip geldi. Tolgay penaltı bekledi. Rize 3. gole yaklaştı. Ancak iki takımda skor üretemedi. Fenerbahçe Mehmet Ekici’yi oyuna alması ile orta sahada dengeyi sağladı.

FENERBAHÇE PENALTI KAZANDI

Karşılaşmanın 80. dakikasında Sarı-Lacivertli takım serbest vuruş kullandı. Serdar Aziz ile birlikte Abdullah ve Saadane yükseldi. Serdar Aziz yerde kalınca hakem Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası Meler kararını değiştirmedi. 84’te atışı kullanan Moses topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek tabelayı 3-2 yaptı.

Maçın son bölümünde Fenerbahçe etkili olsa da kaleci Gökhan başka gole izin vermedi. 90 dakika 3-2 Sarı-Lacivertli takımın üstünlüğü ile sona erdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder