2 Mart 2019 Cumartesi

Sümela Manastırı Kısmen Açılıyor

Restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun süredir kapalı olan Trabzon Sümela Manastırı’nın bir bölümü 18 Mayıs Müzeler Günü’nde ziyarete açılacak.

Sümela Manastırı MS 386 tarihinde hizmete açılan bir Rum-Ortodoks manastırı

AÇIKLAMA KÜLTÜR BAKANINDAN
Arkeolojik kazı sürelerinin on iki aya uzatılması ile ilgili bir protokolün imza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “2020’den önce de oranın açılması mümkün görülmüyordu. Bakanlık olarak hızlandıracağımızı, buradaki çalışmalara ek kaynak ve bütçe ayıracağımızı söylemiştim. 18 Mayıs Müzeler Günü Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün ziyaretçiye açılması kesinleşti. İnşallah Sümela Manastırı’nın ilk bölümünü hizmete açıyoruz” dedi.

Bodrum Kalesi’nin 1400’lerin başnda inşa edildiği düşünülüyor

BODRUM MÜZESİ DE AÇILIYOR

Bodrumlulara da iki müjdesi olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, “Bodrum Kalesi uzun süredir restorasyon sebebiyle kapalı. 18 Mayıs’ta Bodrum Müzesi’nin birinci etabını ziyaretçiye açıyoruz. 1 Haziran’dan itibaren Bodrum Kaleiçi sahnesini Bodrumluların hizmetine tekrar sunmuş olacağız. Hem güzel sanatlar bölümü hem de opera ve bale genel müdürlüğümüz geçen senelere göre zengin bir repertuvar sanatseverlerin hizmetine sunulacak. Bodrum Kaleiçi çok güzel, eski canlı günlerine 1 Haziran itibarıyla kavuşmuş olacak” diye konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder