2 Mart 2019 Cumartesi

İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu Hidayet Karakuş

6-14 Nisan 2019 tarihleri arasında 24. kez okurla buluşacak İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu şair ve yazar Hidayet Karakuş olarak belirlendi.

Her zamanki yerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek fuara bu yıl 450 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacak. Yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak fuar süresince imza günlerinde okurlar sevdikleri yazarlarla buluşma imkanı bulacak.

9 gün boyunca düzenlenecek panel ve söyleşilerde 24. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu şair ve yazar Hidayet Karakuş’un edebiyatı, eserleri ve yaşamı ele alınacak; aynı zamanda TÜYAP tarafından kendisi için armağan kitap hazırlanacaktır.

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 30 Nisan Pazar ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Bu yılın konuk yazarları, etkinlikleri ve imza günleri ilerleyen günlerde İzmir Kitap Fuarının internet sitesinden açıklanacak.

HİDAYET KARAKUŞ KİMDİR?

Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Isparta’nın Yalvaç ilçesi Kurusarı köyünde doğdu. Şiir ve düzyazıları Çağrı, Şölen, Ilgaz, İmece, Forum, Varlık, Yelken, Dönemeç, Yarın, Somut, Yazko Edebiyat, Gösteri, Sanat Olayı, Türk Dili, Karşı Edebiyat, Çağdaş Eleştiri, Edebiyat Cephesi, Sesimiz, Yeni Düşün, Hürriyet Gösteri, Ünlem, Kum, Pencere, Adam Sanat ve Düşlem gibi edebiyat dergileri ile Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Eserlerini toplumcu gerçekçi bir sanat anlayışı ile yazdığını belirten Karakuş, şiir ve romanlarının yanı sıra çocuk kitapları ve radyo oyunlarıyla da başarılı oldu. Yapıtlarından bazıları yabancı dillere çevrildi.

PEN Yazarlar Derneği ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Hidayet Karakuş, Yağmurlar Nereye Yağar adlı romanıyla 1981 Mehmet Ali Yalçın Ödülü üçüncülüğü, Hangi Leylasın Sen ile 1982 Nevzat Üstün Şiir Başarı Ödülü, Uykusu Derin Şehir kitabıyla 1991 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü, Sesini Bana Bırak ile 1993 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü, Şeytan Minareleri ile 2010 Orhan Kemal Roman Ödülü, yine 2010’da Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Roman Ödülü sahibi oldu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder