2 Mart 2019 Cumartesi

Kanada, Huawei yöneticisini ABD’ye teslim etmeye hazırlanıyor

Kanada, ülkede tutuklu bulunan Huawei telekomünikasyon şirketinin mali işler müdürü Meng Wanzhou’nun yargılanmak üzere Amerika’ya gönderilmesine karar verdi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre Kanada Adalet Bakanlığı, ABD’ye iade tarihinin belirlenmesi amacıyla Meng Wanzhou’nun 6 Mart’ta Vancouver’da mahkemeye çıkarılacağını açıkladı. Kararda, Meng’in iadesi için yeterli kanıt bulunduğu bildirildi.

MENG, ABD’NİN İRAN YAPTIRIMLARINI DELMEKLE SUÇLANIYOR 

Huawei şirketinin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı olan Meng, Vancouver’da uçak değiştirirken, ABD’nin talebiyle Kanadalı yetkililerce tutuklanmıştı. Washington, Meng’in ABD’nin İran’a yaptırımlarını delmek için çalıştığını savunuyor.

Pekin Meng’i serbest bırakması için Ottowa’ya defalarca talepte bulunsa da Kanadalı yetkililer bu talebi reddetti, tutuklama kararının siyasi değil, hukuki olduğunu vurguladı.

MENG, KANADA’DA EV HAPSİNDE TUTULUYOR 

Halen Kanada’da ev hapsinde tutulan Meng Wanzhou’nun ABD’ye iadesinin ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor. Çünkü Kanada hukuk sistemi çok aşamalı bir temyiz sürecine sahip.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl Meng’in serbest bırakılması karşılığında Çin’le anlaşma yapmayı önermişti. Ancak ABD Adalet Bakanlığı’nın Meng ve Huawei hakkındaki yargı kararını kamuoyuna açıklamasının ardından, Trump Meng’e yönelik suçlamaların düşürülebileceği yönündeki imasından vazgeçmek zorunda kaldı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder