2 Mart 2019 Cumartesi

Temelli’den Erdoğan’a Man adalı cevap

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Kürdistan’ı sevenler Kuzey Irak’a gitsin” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Temelli, kimseye nefret söylemi ile yaklaşmayacaklarını ifade ederek, “Bizler bir arada yaşama iradesini ortaya koymuşuz. Bizler kimseye düşmanlık yapmayacağız. Bu onlara yakışır. Sabah akşam HDP’yi düşmanlaştırarak, bizleri kötüleyerek siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Siyaset halk için, halkın sorunlarını çözmek için yapılır” dedi.

BURADA DOĞDUM BURADA YAŞAYACAĞIM

İktidarın elinde halkın sorunlarını çözecek birşeyi kalmadığını anlatan Temelli, “Tek bildikleri şey halkları birbirine düşman etmek, HDP’yi kötülemek ve bize yol göstermek. Diyorlar ki ‘ülkeyi terk etsinler’. Ne terk edeceğim ülkeyi, burada doğdum, burada yaşıyorum burada yaşamaya devam edeceğim. Burada siyaset yapacağım; burada mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

GİTMEK İSTİYORSANIZ BUYURUN NEW YORK’A GİDİN

Temelli şunları söyledi: “Burası benim ülkem. Bu güzel ülke için siyaset yapıyoruz. Kürt halkı gibi erdemimizle siyaset yapıyoruz. Erdemimizle siyaset yapıyoruz kimsenin hakkı değil bize erdem öğretmek. Bu erdem Kürt halkının 100 yıllık mücadelesinin sonucudur. Gitmek istiyorsanız buyurun gidin. Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz.”

ERDOĞAN ÜLKEYİ İKİYE BÖLÜYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nı kıyasladığı sosyal medya paylaşımını eleştiren Temelli, “Bu ülkeyi tam ortadan ikiye bölmektedir. Bakın sosyal medya paylaşımlarına, miting konuşmalarına bakın. Bu ülkede kendisinden olmayan, kendisine oy vermeyen herkesi dışlamakta ve ötekileştirmektedir. O yüzden dedik ki bu sistemle yürünemez. Bu sistem bu ülkenin tarihine geleneğine ve bir arada yaşama iradesine uygun değil” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİZE UYGUN DEĞİL

Türkiye’nin sorunlarının demokrasi ve demokratik cumhuriyetle çözülebileceğini söyleyen Temelli, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize uygun değil. Biz yerel demokrasi ile güçlendirilmiş bir parlamenter sistem ile ancak yürüyebiliriz. Parlamenter sistemin sorunları vardı. Bunları ancak hep birlikte yerinden yönetim ve yerel demokrasi ile aşabiliriz. Çoğulcu, laik, demokratik bir cumhuriyeti var edebilirsek bu sorunları aşabiliriz” ifadelerini kullandı.

SEÇİM ZAMANI KÜRT, SEÇİMDEN SONRA KURT OLUYORLAR

Temelli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük” sözlerine ise “Bunlar seçim zamanı Kürt oluyorlar, Kürtlükleri akıllarına geliyor, seçim bitiyor Kurt oluyorlar” diye tepki gösterdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder