1 Mart 2019 Cuma

Alman Bakan, uçağı arızalanınca yurtdışında mahsur kaldı

Almanya’da devlet erkanının kullandığı uçaklar, yaptıkları arızalarla sık sık gündeme geliyor. Bu kez, uçağı arıza yapan Dış İşleri Bakanı Maas, Mali’de mahsur kaldı. Almanya’yı yönetenler, vergi mükelleflerine daha az yük olması için eski uçakları kullanmayı tercih ediyor. 

BOLD – Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi ve en büyük ihracatçısı konumundaki Almanya, sık sık VİP uçak arızalarıyla gündem oluyor. 2018 yılını 294 milyar dolar cari fazla ile kapatan Almanya’da daha önce de Cumhurbaşkanı Walter Stenmaier, Başbakan Angela Merkel’in uçakları arıza yapmıştı.

Bu kez de Dış İşleri Bakanı Heiko Maas, resmi ziyaret için gittiği Mali’de, uçağı arıza yapınca bir gün boyunca mahsur kaldı. Maas, uçağın arızası giderilene kadar, beraberindeki heyetle beraber bir gece daha Mali’de konakladı.

MERKEL G20’YE TARİFELİ UÇAKLA GİTMİŞTİ

Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel, uçağı arızalandığı için Arjantin’deki G-20 zirvesine tarifeli uçakla gitmişti. Şansölye Merkel, 20 saat boyunca business classta, biletli yolcularla seyahat etmiş ve yolcular tarafından görüntülenmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Ekonomi Bakanı Olaf Scholz da, uçak arızalarından nasibini alan siyasetçiler arasında yer alıyor.

ALMAN YÖNETİCİLER İKİNCİ EL UÇAKLARI KULLANIYOR

Almanya’da devlet erkanına resmi ziyaretler için toplam 8 uçak tahsis edilmiş durumda. Bu 8 uçaktan 2’si uzak mesafe uçuşlarına uygun ve ikisi de 20 yaşında. Filoya eklenen Airbus A321 de ikinci el ve 18 yaşında.

Alman devlet adamlarının ikinci el uçakları tercih etme sebebi daha ekonomik olmaları ve bu uçakların vergi mükelleflerine daha az yük getirmesi. Ancak arızalar artık devlet erkanının işlerini aksatmaya başlayınca, filoya 3 yeni Airbus A350 daha alınması gündeme geldi. Bu uçaklardan ilki 2020 yılında filoya katılacak.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder