1 Mart 2019 Cuma

“Kader” Diyor Bekliyorum

Merhaba,

Ben, evli ve üç çocuk babasıyım. 2001 yılından beri öğretmenlik yapıyorum.

Bir öğretmen olarak çocuklarımın da iyi bir eğitim alarak Vatanına ve Milletine faydalı birer birey olsunlar diye birçok ihtiyaçlarımdan kısarak iki çocuğumu da iyi şartlarda eğitim görsünler diye bulunduğum yerde en iyi eğitim veren özel eğitim kurumuna kaydettirdim. Erken kayıt indiriminden yararlanmak için erken kayıt yaptırıp paranın tamamını peşin ödedim.

2016 Haziran ayında çocuklarımın eğitim gördüğü okula kayyum atandığını öğrendim.Daha olayın neden olduğu ortaya çıkmadan okulun kapandığını duydum. Olayların neden nasıl olduğuna bir anlam verememiştim. Artık çocuklarımın kapanan okula gidemeyeceği için, peşin ödediğim erken kayıt ücretini geri almak için okul yöneticilerine müracaatta bulundum.

Yetkililer tüm hesaplarına bloke konulduğunu, hiç kimseye geri ödeme yapamadıklarını belirttiler.

Hem okul yönetimi, hem biz veliler bir çıkış yolu bulamadık. Her şeye rağmen hayat devam ediyordu. Ancak günler geçtikçe komşularımızın bize bakışlarının değiştiğini, sürekli evimize gidip gelen hal hatır soran komşularımız artık bir soğuk davranıyor, sürekli kendi aralarında “bunlarda terör örgütüne üye olmuşlar” dedikodusu beni adeta yüreğimden yaralamıştı.

Terör örgütü kim? Kimler terörist? Bir türlü anlam verememiştim. En yakın akrabalarım ile bir araya geldiğimizde konu dönüp dolaşıp benim çocuklarımı kaydettirdiğim okulun terör örgütü okulu olduğu ve bir sürü olmadık itham ve iftiralar atılıyordu. Bütün bu söylemler bende ciddi tesirler bırakıyordu. Halbuki bir öğretmen olarak eğitimden çok memnundum. Öyle ki çocuklarımın öğretmenleri ciddi fedakarlıklar yapmaktaydılar. Sürekli çocuklarımın eğitimini takip ediyor, okul zamanı dışında eksiklikleri varsa tamamlıyor, sosyal faaliyetlerde bulunarak çocuklarımı sürekli motive ediyorlardı. Tüm bunları düşündükçe yapılanların haksız olduğunu düşünüyordum.

Çevremdeki insanların yersiz ithamları artık bende dayanılmaz olmuştu. Çocukların psikolojileri iyice bozulmadan hem biraz ortam değişikliği iyi gelir diye tayin istedim.

Tayinim 2016 Ağustos ayında İstanbul a çıktı. Görev yapacağım okula gidip evraklarımı teslim ederek göreve başladım.

Kısa bir süre zarfında daha oturduğumuz eve yerleşemeden bir haber sitesinde meslekten ihraç edilen öğretmenler listesine bakarken kendi ismimi gördüm. O anda dünya başıma yıkıldı adeta. Hemen okuluma gidip müdür beyden neden ihraç edildiğimi sordum. Ancak müdür beyin böyle bir durumdan haberinin olmadığını söylemesi benim psikolojimi iyice bozmuştu.

Yetkili resmi kuruma İhraç sebebimi sormak için yazılı müracaatta bulundum. Aldığım cevapta, “Terör örgütü üyesi olan eğitim kurumuna kayıt yaptırdığınızdan meslekten ihraç edildiniz.” Yazıyordu. Artık mantıklı bir şey düşünemiyordum. Eşime, çocuklarıma ne diyecektim. Ailemin geçimini nasıl sağlayacaktım. Tüm bu sorular ruhumda derin yaralar açıyordu. İhraç edildiğim ailem ve yakınlarım tarafından duyulunca bir sürü olumsuz cümleler beni daha çok etkiliyordu.

İhraç edilmiş olmam başka eğitim kurumlarına müracaatımı olumsuz hale getiriyordu. Şimdi üç çocuğumla birlikte ortada kaldım. Fakat tüm bu yaşananlara kader diyor, çektiğim sıkıntıların mükafatını alacağım günü bekliyorum.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/01/kader-diyor-bekliyorum/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder