2 Mart 2019 Cumartesi

Yeni parti tartışmalarına Bahçeli de katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin yeni bir partiye değil, yeni hükümet sisteminin kökleşmesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bir süredir siyaset kulislerinde konuşulan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracaklarına ilişkin tartışmalara, MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı. 15 Temmuz sonrası Cumhur ittifakı çatısı altında, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kayıtsız şartsız destek veren Bahçeli yeni parti kurulmasına da karşı çıktı.

TARİHİ BİR SÜRECİN TAM ORTASINDAYIZ

Sosyal medya hesabından yeni parti iddialarına yönelik bir açıklama yapan Bahçeli, “Türkiye’miz tarihi bir sürecin tam ortasında, makûs talihini kökten değiştirecek, sürekli ihsas ve işaret edilen malum tehditleri temelinden bertaraf edecek bir dönemin içindedir” ifadelerini kullandı.

YA DOĞRULUŞ YA HEBA

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Ya bu devran dev bir doğruluşla geleceğe uzanacak ya da heba olarak ufalanıp gidecektir. Bilinmelidir ki, Türkiye’nin yeni bir partiye değil, yeni hükümet sisteminin kökleşmesine ihtiyacı vardır” mesajını paylaştı.

YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ ÜLKEMİZİN ÖVÜNCÜ

Türkiye’nin diriliş, toparlanış ve yükseliş kulvarına girdiğini aktaran Bahçeli, şu paylaşımları yaptı: “Türk milleti meşru ve muazzam iradesiyle yönetim sistemini değiştirmiştir. Bu müessir değişiklik ülkemizin övüncü olmuş, önünü açmış, prangalarını sökmüş, muhtemel risk ve tehlikeleri en aza indirmiştir. Çok şükür Türkiye diriliş, toparlanış ve yükseliş kulvarına girmiştir.”

BEKLENEN SONUÇ ALANIMASADA İTTİFAKA DEVAM

Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 2023 hedeflerini yüksek bir inanmışlık ve adanmışlıkla kucaklayacak, ardında da Türkiye’yi gelecek nesillerin emanetine güvenle teslim edecektir. 31 Mart’ta beklenen olmasa da hedeften sapma yoktur, vazgeçmek yoktur, dönmek yoktur, milli yeminleri çiğnemek asla olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder