2 Mart 2019 Cumartesi

Nedim Şener’in twitter hesabı askıya alındı

Gazeteci Nedim Şener’in twitter hesabı,i yabancı düşmanı, ırkçı, küfürlü ve hakaret içeren paylaşımları ile kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle bir haftalığına askıya alındı. Şener bir hafta boyunca hesabından paşlaşım yapamayacak.

Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz sonrası hükümet tarafında kendisini konumlamış ve muhalif kesimlere yönelik hakarete varan paylaşımlarda bulunmuştu.

“GÜCE SECDE EDEN SAVCI HAKİM DİLİ”

Şener daha önce de gazeteciler Ahmet Şık ve İsmail Küçükkaya ile twitter üzerinden kapışmıştı. Aynı zamanda HDP Milletvekili olan Ahmet Şık, Posta yazarı Nedim Şener’e, “Güce secde eden, savcı/hakim dili kullanan” diyerek yüklenmişti. Şener de Şık için, “Aklını kinin ve nefretinin esiri eden” ifadelerini kullanmışdı.

O SENİN HÜKÜMETLE İLİŞKİNİ TANIMLAYABİLİR

Şener ayrıca FOX TV’de Çalar Saat programını hazırlayan İsmail Küçükkaya ile de twitter üzerinden tartışmıştı.
Şener, akşam gazetesi muhabirlerini “kucağa oturmakla” itham etmişti. Şener’in “kucak” sözlerine tepki gösteren Küçükkaya, “muhabirler için ‘kucağa oturma’ ifadesi kullanma. O senin hükümetle ilişkini tanımlayabilir. Emekçi gazetecilerin değil.” diye tepki göstermişti.

DEVAM EDERSE HESAP TAMAMEN KAPATILACAK

Şener, sosyal medya hesabı üzerinden bazı kişi ve grupları aşağılayan, onlara hakaret eden paylaşımlar yaptığı için twitter kurallarını ihlal etmiş oldu. Twitter, hesabı bir haftalığına askıya alarak bir uyarıda bulundu. Şener’in kural dışı paylaşımlara devam etmesi durumunda ise hesabının tamamen kapatılması söz konusu olabilecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder