2 Mart 2019 Cumartesi

Kanserli Hasta Cezaevinde Yaşam Mücadelesi Veriyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yasama, yürütme ve yargı organları Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen tek bir elde, siyasi otoritede toplandı. Tabi ki siyasi irade bunu mevcut kanunlarda değişiklik yaparak değil korku atmosferi oluşturarak yaptı. Bu dönemde korkunun özellikle yargı organını oluşturan yargıçlar ve savcılara neler yaptırabileceğine şahit olduk. Bu korku adeta yargı organı mensuplarının vicdan, acıma ve merhamet duygusunu yok etmiş durumda.

Sitemize gelen bilgilere göre 30 yaşında kanser hastası olan Turgay Doğan’ın yaklaşık 1 sene önce kemoterapi tedavisi görüp iyileşmemesine rağmen tutuklanarak Sakarya Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. Doğan’ın doktorların cezaevinde kalamayacağına ilişkin raporuna rağmen serbest bırakılmadığı belirtildi. Düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmesi gereken kanser hastası tutuklu Doğan’ın cezaevi şartlarında bu hakkını kullanamadığı gibi aksine kullanması gereken bitkisel ilaçların da kendisine verilmediği ifade edildi.

Adeta ölüme terk edilen Turgay Doğan’ın suçlu ya da suçsuzluğuna dair verilecek olan karar bir kenara bırakılarak insan olmasından ötürü temel insan hakları, hasta tutuklularla ilgili mevzuat ve en önemlisi vicdani hareket duygusu göz önünde bulundurularak acilen serbest bırakılması gerektiğini yetkililere duyuruyoruz…

https://mobile.twitter.com/TutukluHastalar/status/1082169206458724352



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/03/kanserli-hasta-cezaevinde-yasam-mucadelesi-veriyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder