26 Mart 2021 Cuma

1.5 yıllığına YÖK’e atanan AKP’li 5 yıldır koltuktan kalkmadı

Sayıştay kontenjanından geçici olarak YÖK’e atanan AKP Milletvekili Aday Adayı Fehmi Başaran, 1.5 yıl için atandığı koltukta 5 yıldır oturuyor.

BOLD – YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Fehmi Başaran, 7 Haziran 2015’teki genel seçimler için Sayıştay Başkan Yardımcılığı görevinden emekliliğe ayrıldı. AKP’den milletvekili seçilemeyen Başaran, emekli olmasına karşın Sayıştay kontenjanından başka bir ismin görev süresini tamamlamak için 1.5 yıllığına YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Başaran, ardadan geçen 5 yıla rağmen görevini sürdürüyor.

AKP’DEN VEKİL OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

AKP döneminde yapılan tartışmalı atamalardan biri daha ortaya çıktı. Sayıştay’dan AKP milletvekili olabilmek için ayrılan Başaran, seçilemeyince YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Mustafa M. Bildircin’in haberine göre 1953 Konya doğumlu Başaran, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra sırasıyla Kaymakamlık ve Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanlığı yaptı. Kamuda çeşitli görevler alan Başaran, 1998 yılında Sayıştay Üyeliği’ne seçildi. Başaran 7 Haziran 2015 seçimlerinde Sayıştay’daki görevinden ayrılıp AKP Konya Milletvekili Aday Adayı oldu.

1.5 YILLIK GÖREV SÜRESİ 5 YILA ÇIKTI

Milletvekili olamayan Başaran, Sayıştay kontenjanından YÖK’e atandı. YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Gümüş, Nisan 2015’te Sayıştay Üyeliğine seçilince YÖK’teki Sayıştay kontenjanı boş kaldı. Başkanlık, Gümüş’ün YÖK’te kalan görev süresini tamamlamak için Başaran’ı 13 Mayıs 2016’da YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirdi. Kendisinden önceki ismin kalan görev süresini tamamlamak amacıyla 1.5 yıllığına seçilen Başaran, yeni üye seçilmediği için YÖK’ten ayrılmadı.

Çin’e muhtaç olan AKP yönetiminin yılan hikayesine dönen Uygur politikası

1.5 yıllığına YÖK’e atanan AKP’li 5 yıldır koltuktan kalkmadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder