24 Mart 2021 Çarşamba

Dolara kongre dopingi!

Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı görevden alması sonrası dolar 8 liraya yükseldi. Dolar/TL geçen haftayı 7,21 ile kapatmıştı.

BOLD ANALİZ – AKP Kongresi öncesi dolar kurunda hareketlilik yaşanıyor. Dün 7,80 ile 7,90 TL arasında gidip gelen dolar bugün 8 liranın üzerini gördü.  Saat 10.30 itibariyle serbest piyasada dolar 8,01 TL ile işlem görüyor. Euro ise 9,49 lira seviyesinde bulunuyor.

ERDOĞAN VE DAMAT ALBAYRAK ETKİSİ

Tayyip Erdoğan’ın tek aday olarak çıkacağı AKP Kongresi’nde yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Piyasaların kongreden çıkacak sonucu şimdiden satın aldığı dolardaki yükselişte kendini gösterdi. Erdoğan’ın parti yönetimine damadı Berat Albayrak’ı da getireceği beklentisiyle döviz kurlarında yükseliş yaşandı.

ULUSLAR ARASI KURULUŞLARDA ERDOĞAN ÇEKİNCESİ

Erdoğan’ın gece yarısı kararlarının ardından fırlayan dolar, uluslar arası kuruluşlardan gelen Türkiye açıklamalarıyla düşme eğilimine geçemiyor. Fitchs, Commerzbank, İsveç Bankası Nordea’dan gelen üst üste açıklamalar, Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın bağımsızlığını ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

DOLAR ÖNCE 8,50 TL, YIL SONU 10 TL OLACAK

Yabancı kuruluşlar, 20 ayda üç Merkez Bankası başkanını görevden alan Erdoğan olduğu müddetçe TL’ye yatırım yapmayacakları açıklaması yapıyor. Haftanın ilk iki gününü ekside kapatan Borsa İstanbul’da yerli yatırımcı da kaybediyor.

Ekonomistler ise doların kısa süre içinde 8,50 TL olan tarihi zirveyi de geçeceği görüşünde birleşiyor. Dolarda 2021 sonu hedefi ise 10 TL olarak güncellendi.

Dolara kongre dopingi! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder