24 Mart 2021 Çarşamba

AKP’de mülk kavgası

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde, AKP’li eski Belediye Başkanı Soğuk’un belediyeye ait 2 araziyi yeğenine devrettiği öne sürüldü. Soğuk hakkında suç duyurusunda bulunan kişinin ise eski AKP’li Meclis üyesi olması dikkat çekti.

BOLD – Sakarya’nın Ferizli Belediyesi’nde 2009 ile 2019 arasında başkanlık görevini sürdüren AKP’li eski Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli Ağacık mevkiinde 260 ve 315 parselde kayıtlı bulunan belediyeye ait mülkleri 28 Ekim 2015’te ihale ile satılığa çıkardı. 260 parsel üzerinde olan arsa 370 bin TL karşılığında, 315 parsel üzerinde olan arsa da 651 bin TL karşılığında Ünpet Akaryakıt Turizm Temizlik Taşımacılık ve Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı.

YÜKSEK FİYATTAN ALICI OLMASINA KARŞIN İHALE İPTAL EDİLDİ

Cumhuriyet’ten Çağatan Akyol’un haberine göre söz konusu mülklerin encümen kararı uyarınca satış ve ihale işlemlerinin başlatıldığını belirten eski AKP’li meclis üyesi Ertan Ak, ihale öncesinde satışa konu edilen mülklerin 1 milyon TL gibi bir piyasa değeri bedeli üzerinden ihale edilmesine ve bu bedel üzerinden alıcısı olmasına karşın ihalelerin iptal edildiğini öne sürdü.

FİRMA BELEDİYENİN TEMİZLİK İHALESİNE DE KATILDI

Aradan iki ay geçtiğinde ise mülklerin piyasa değeri bedelinin yarı yarıya azaltılarak bu bedel üzerinden satıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Ak, “Yapılan satış işleminde Ünpet isimli şirketin ortaklarının sahip oldukları başka şirketlerin ticari faaliyetleri araştırıldığında aynı firma ile bağlantılı, ortakları arasında akrabalık bağı bulunan firmaların Ferizli Belediyesi temizlik ihalelerine de katılmış ve ihaleci olan firmalar olduğu gözükmektedir” dedi.

ARSALAR BAŞKANIN YEĞENİNE DEVREDİLDİ

Ak, AKP’li başkan Soğuk’un görevinin bitmesi itibarıyla mülklerin Soğuk’un yeğeni G.S’ye devredildiğini aktardı. Daha önce de konu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Ak, soruşturma izni verilmesini talep etti. Ahmet Soğuk ise iddiaları yalanladı. Daha önce konuyla ilgili hakkında iki kez suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Soğuk, iki suç duyurusuna da soruşturma izni verilmediğini vurguladı. Soğuk, ihalenin planlı olarak yapılmadığını belirterek yapılan her şeyin yasaya uygun olduğunu öne sürdü.

AKP’nin sıra dışı ve yanlış para politikasına dünyadan peş peşe uyarı

AKP’de mülk kavgası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder