27 Mart 2021 Cumartesi

AKP’li belediyenin kültür merkezi projesi çöplüğe döndü

Borç bataklığındaki AKP’li belediyeler, başladıkları projelerin inşaatlarını tamamlayamıyor. AKP’li Samsun’un 19 Mayıs ilçe belediyesinin 2017 tarihinde yapımını başlattığı ve 2019’ta tamamlanacağını duyurduğu 6 milyon liralık kültür merkezi inşaatı çöplüğe dönüştü. 

BOLD – Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan AKP’li Osman Topaloğlu, 2017 tarihinde yapımını başlattığı Kültür Merkezi’nin 2019 yılına kadar biteceğini duyurdu. Ancak aradan geçen zaman içerisinde kaba inşaatı bile tamamlanamayan 6 milyon liralık kültür merkezi çürümeye terk edildi.

2019 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAKTI

19 Mayıs ilçesinde belediye tarafından yapılmak istenen kültür merkezinin ihalesi 2017 yılında yapıldı. Ardından da içinde düğün salonu, konferans salonu, sergi salonu, kütüphane, halk eğitim odaları ve bebek bakım odasının yer alacağı kültür merkezinin ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. Bir yıl sonra yaklaşık yüzde 50’si tamamlanan merkezin inşaatı kaynak yetersizliğinden yarım kaldı. Sözcü’nün haberine göre üç dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, merkezin projesinin 2016 yılında hazırlandığını ve 2019 yılı sonuna kadar burasının tamamlanacağını söylemişti.

YAĞMUR SUYU DOLAN KÜLTÜR MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Yapımına başlandıktan sonra 2018 yılında belediye resmi sitesinde yapılan bilgilendirmede, “Kültür merkezi projemizin içinde; konferans salonu, sergi salonu, okuma salonu, kütüphane misafir ağırlama salonu, halk eğitim odaları ve bebek bakım odası yer alacak. Kültür merkezi ihalesi gerçekleştirilmiş olup, yüklenici firma tarafından inşaat çalışmaları başlamıştır. İnşaat çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşılmıştır” denildi. Ancak inşaat çatısı dahi yapılmadan yarım bırakıldı. 4 duvar ile çevrilen ve çatısı olmayan kültür merkezi çürümeye terk edilirken, içi de yağmur suyu ile doldu.

 

Borsa İstanbul, Fahrettin Altun’un maaşına yüzde 33 zam yaptı

AKP’li belediyenin kültür merkezi projesi çöplüğe döndü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder