27 Mart 2021 Cumartesi

Türk Lirası değersizler ligi şampiyonu oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanını değiştiren kararı TL’yi vurdu. 19-26 Mart haftasında Türk Lirası yüzde 10,97 eridi. 24 ülkenin para birimi arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden TL oldu.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şok bir kararla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı görevden almasının ardından TL’deki değer zirve yaptı. Dolar/TL paritesi ilk olarak 8,38’e yükseldi. Ardından hafta boyunca 7,90 ile 7,99 lira arasında dolaştı. Cuma günü ise 8,05 liradan kapanış yapan doların, piyasalar açıldığında 8,10 liraya yükseleceği tahmin ediliyor.

Türk Lirası, son bir haftada yüzde 10,97 değer kaybetti

4 ÜLKENİN PARASI DEĞER KAZANDI

Türk Lirası’ndan sonra en çok değer kaybeden ikinci para birimi ise yüzde 4,62 ile Brezilya Reali oldu. Dolar karşısında parası en çok değer kazanan ülkeler ise Macaristan, Filipinler, Güney Kore, Hindistan oldu.

TL’DEKİ DEĞER KAYBI HIZLANACAK

Analistler, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artışın Türk Lirası’ndaki değer kaybını hızlandıracağını belirtiyor. Birçok uluslar arası finans kuruluşu yıl sonu dolar/TL tahminini 9 lira-10 lira bandına yükseltti.

Borsa İstanbul, Fahrettin Altun’un maaşına yüzde 33 zam yaptı

Türk Lirası değersizler ligi şampiyonu oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder