26 Mart 2021 Cuma

Fransa’daki Diyanet kurumları AKP’nin resmi propaganda organı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili raporun kabul edildiği zirvenin ardından konuştu. Türkiye ile diplomatik gerginlik yaratan ‘seçimlere müdahale’ iddialarını yineledi.

BOLD – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesindeki Türk dernekleri ve Diyanet kurumlarından şikayet etti. Macron, “Buradaki dernekler ve Diyanet kurumları, Türk hükümetinin resmi propaganda organları. Yapılanmış ve örgütlü biçimde hareket ediyorlar. Bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.

Macron, Türkiye’nin olumlu davranmaya devam etmesi durumunda AB ile ilişkilerde ilerleme olacağını aksi takdirde, geri adım atılacağını” söyledi.

Video konferans yöntemiyle yapılan AB liderler zirvesinde Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in hazırladığı ‘Türkiye ile ekonomik, politik ve ticari ilişkiler’ raporu görüşülerek kabul edildi.

SEÇİMLERE MÜDAHALE İDDİALARINI YENİLEDİ

Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Macron, bir soru üzerine, Türkiye’nin Fransız seçimlerine müdahale etmesinden endişe duyduğu iddialarını yineledi. Macron, “Bu çok net bir tespit’’ diye konuştu.

Almanya ve Fransa’da bilinen bazı topluluk ve politik grupların olduğunu kaydeden Macron, ‘‘Türkiye’nin resmi propaganda organları; Diyanet gibi mesela. Bunlar Almanya ve Fransa’da var, biliniyor’’ dedi.

“DOSTLUK İLİŞKİSİ VARMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ”

Türk derneklerinin kendi kanallarından propaganda yaptıklarını ve seçimlere müdahale riskinin tespit edildiğini ifade eden Macron, “Bu bir sorun ve bunları söyleyip çözmeden dostluk ilişkisi varmış gibi davranamayız. Fransa’nın propaganda organı yok, Fransız seçimleri için yurt dışındaki dernekleri, dini kurumları finanse etmiyoruz. Eğer böyle bir şey olsaydı şok olurdunuz. Şok olmanız bizim gibi bir demokraside normal. Dürüst olmak ve bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.

“Türkiye’de devlet kontrolündeki medya yalanlar yayıyor”

Fransa’daki Diyanet kurumları AKP’nin resmi propaganda organı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder