25 Mart 2021 Perşembe

Salgında faturasına ödeyemeyen 107 bin evin elektrik aboneliği iptal edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği bilgiye göre, geçen yılın ilk 9 ayında borçlarını ödeyemediği için 107 bin elektrik, 51 bin 500 doğal gaz abonesinin abonelikleri iptal edildi. Pandemi sürecinde yapılan bu iptaller tepki çekti.

BOLD – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi sürecinde ödenemeyen doğal gaz ve elektrik faturalarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Gürer’in önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği bilgiye göre, 2020 yılının ilk 9 ayında, borçlarını ödeyemediği için 107 bin elektrik, 51 bin 500 de doğal gaz abonesinin abonelikleri iptal edildi.

ÖDENEMEYEN FATURALARI BAKANA SORDU

CHP’li Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “2020 yılı ilk 10 ayında aboneliği iptal edilen doğal gaz, elektrik abone sayısı kaçtır? Toplam ödenmeyen borç tutarı ne kadardır?” şeklinde sorular yöneltti. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Dönmez, Eylül sonu itibarıyla üretilen 269 milyon 203 bin 49 elektrik faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.04’ünün, 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğal gaz abone gruplarının yüzde 0.04’ünün aboneliklerinin feshedildiğini açıkladı.

100 MİLYONLUK BORÇ İÇİN 107 BİN EVİN ABONELİĞİ İPTAL EDİLDİ

Bakan Dönmez, ayrıca, “2020 yılı ilk 9 ayına ait mesken elektrik abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 0,32’sine (100.683.854 TL), mesken doğal gaz abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 1,84’üne (399.008.216 TL) karşılık gelen ödenmemiş borcu bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

ALIM GÜCÜ DÜŞEN HALK FATURASINI ÖDEYEMİYOR

CHP’li Gürer ise ekonomik krizlerin yanı sıra Kovid-19 salgının ciddi mağduriyet yaşattığını belirterek, alım gücü düşen yüz binlerce yurttaşın elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemez duruma geldiğine dikkat çekti. Gürer, “Bakan Dönmez’in verdiği bilgiye göre elektrik ve doğal gaz abonelerinin yüzde 0.04’ünün abonelikleri iptal edilmiş. Bu da elektrik abonelerinin 107 bini, doğalgaz abonelerinin de 51 bininin faturalarını ödemediğini gösteriyor” dedi.

RAKAMLARA İŞYERLERİ DAHİL DEĞİL

Gürer, verilen rakamların sadece meskenlere ait elektrik ve doğal gaz abone borçları olduğuna da dikkat çekerek, iş yerleriyle ilgili verilerin de eklenmesiyle ödenemeyen fatura miktarının çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğine vurgu yaptı. Esnaf ve çiftçinin elektrik borçlarından muzdarip olduğunu ifade eden Gürer, elektrik ve doğal gazdan mahrum kalan halkın ekonomik anlamda ne kadar büyük mağduriyet yaşadığı gerçeğinin de görülmesi gerektiğini belirtti. CHP’li Gürer, pandemi sürecinde elektrik ve doğal gaz kesintilerinin yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’deki akademik kıyımı ABD’den dünyaya anlatacaklar

Salgında faturasına ödeyemeyen 107 bin evin elektrik aboneliği iptal edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder