26 Mart 2021 Cuma

Borsa İstanbul’a Katar ataması

Borsa İstanbul’un yüzde 10 hissesini satın alan Katar, yönetim kuruluna da bir isim atadı. Borsa İstanbul’un Katarlı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu.

BOLD – Borsa İstanbul’un (BİST) genel kurulunda Hakan Atilla’nın istifasıyla boşalan genel müdürlük koltuğuna Korkmaz Enes Ergun getirildi.

BİST’de Kotasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ergun, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında yapan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Borsanın yönetim kurulu üyeliklerinde de değişiklik yaşandı. Eski Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez’in yerine Arda Ermut gelirken, yeni ortak Katar Yatırım Otoritesi’nden de bir isim yönetim kurulunda yer aldı. Katarlı ortağın yönetim kurulu üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu. Işınsu Kestelli de yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Borsa İstanbul’a Katar ataması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder