27 Mart 2021 Cumartesi

Enes Kanter, vinç kazasında hayatını kaybeden KHK’lı Mustafa Çamaş’ı unutmadı

NBA’de Portland Trail Blazers, deplasmanda Orlando Magic’i 112-105 mağlup ederken, Enes Kanter benchden gelerek bu sezon 26. double-double’ına imza attı. Kanter, maç sonrasında galibiyeti vinç kazasında hayatını kaybeden Mustafa Çamaş’a adadı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

NBA’de Batı Konferansında mücadele eden Portland Trail Blazers’da, Miami Heat maçında sol dizinden küçük bir sakatlık geçiren Damian Lillard forma giymedi. Yıldız oyuncunun yerine dün Toronto Raptors’dan takas edilen Norman Powell ayağının tozuyla çıktığı maçta 22 sayıyla oynayarak Lillard’ın yokluğunu aratmadı. Bu takas sırasında Portland Trail Blazers’da Rodney Hood ve Gary Trent’i Toronto Raptors’a verdi. Sezon başından beri istediği ritmi bir türlü bulamayan Orlando Magic ise, 3 yıldız skorer oyuncusunu aynı anda takas eden ilk takım olarak tarihe geçti. Nikola Vucevic’i Bulls’a, Aaron Gordon Denver’a, Elvan Fournier ise Boston’a takaslandı.

ENES KANTER BENCHDEN GELDİ, DOUBLE-DOUBLE YAPTI

Portland için sevindirici olan gelişme ise 14 Ocak’tan beri sakatlığı nedeniyle oynamayan Yusuf Nurkiç’in parkeye geri dönmesi oldu. Boşnak yıldız ilk beşte başladığı karşılaşmada 19 dakika süre aldı ve maçı 8 sayı, 8, ribaund, 2 asist, 1 blok ve 1 top çalmayla tamamladı. Benchden gelen Enes Kanter 29 dakika süre aldığı karşılaşmayı, 15 sayı, 15 ribaund, 2 asist ve 2 blokla tamamladı. Bu sezon 26. double-double’ına imza atan NBA yıldızımız, 2015 yılında benchden gelerek bu istatiskleri yakalayan Ed Davis’ten sonra Portland tarihindeki ilk oyuncu oldu. Miami Heat karşılaşmasında maçın oyuncusu olan Enes Kanter, Nurkiç’in dönmesine çok sevindiğini ve NBA’de çok yakacaklarını söyledi. Enes Kanter’in Brooke Olzendam ile röportajını Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

GALİBİYETİ MUSTAFA ÇAMAŞ’A ADADI

Enes Kanter sosyal medya hesabından attığı twitle Orlando Magic galibiyetini, geçtiğimiz günlerde elim bir vinç kazasında hayatını kaybeden KHK’lı akademisyen Mustafa Çamaş’a adadı. NBA yıldızı, başarılı akademisyenin bilimsel çalışmalarına atıfta bulunarak cadı avına uğradığını yazdı. Biyomühendislik alanında araştırmalar yaparken 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 sayısı KHK ile Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden ihraç edilen Mustafa Çamaş’ın, bilimsel araştırmaların yayınladığı uluslararası Sicience Citation İndex’ine giren 24 araştırması, makalelerine ise 232 atıf vardı. Türkiye’de 68 rektörün Index’e giren hiç yayınının olmadığı, 72 rektörün ise makalelerine hiç atıf olmadığı biliniyor.

İnşaatta çalışan KHK’lı akademisyen Mustafa Çamaş iş kazasında öldü

Enes Kanter, vinç kazasında hayatını kaybeden KHK’lı Mustafa Çamaş’ı unutmadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder