25 Mart 2021 Perşembe

“Türkiye’nin AB üyelik süreci zombiye benzedi, sona erdirilmeli”

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin bir ‘zombiye’ benzediğini söyleyen Alman Hür Demokrat Parti Milletvekili Alexander Graf Lambsdorff, sürecin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

BOLD – Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Meclis Grup Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları zirvesi öncesinde liderlere Türkiye ve Rusya konusunda tutumunu netleştirme çağrısı yaptı. Lambsdorf “Almanya ve AB, Rusya ve Türkiye’nin dış politikada yıkıcı bir biçimde yer almasına daha fazla tahammül gösteremez” dedi.

Liberal çizgideki FDP’nin önde gelen isimlerinden olan Lambsdorff “Bu iki devletin otoriter rejimlerini pekiştirmesine, uluslararası hukuk ile, kendi anayasaları ile korunan insan haklarını ve vatandaşlık haklarını ayaklar altına almasına izin verilemez” dedi.

Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sona erdirilmesi gerektiğini savunan Lambsdorff, “Devlet ve hükümet başkanları uzun süre önce ölmüş ve bir zombiye benzeyen AB üyelik sürecini sona erdirmeli ve Türkiye ile ilişkileri yeni bir temele oturtmalı” diye konuştu.

HRW’den Erdoğan’a ağır suçlama: İnsan hakları ve demokratik normları alaşağı etti

“Türkiye’nin AB üyelik süreci zombiye benzedi, sona erdirilmeli” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder