24 Mart 2021 Çarşamba

Saray güvenmese de halk güveniyor!

Saray’ın güvenmediği ekonomi yönetimini hallaç pamuğuna çevirdiği bir dönemde TÜİK, tüketicilerin ekonomiye güveninin arttığını açıkladı. Tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 oranında artarak 86,7 oldu.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı kararı ile Merkez Bankası Başkanı görevden alındı. Döviz, altın artarken, borsa düşüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomide ertesi günün dahi öngörülemediği bugünlerde hane halklarının genel ekonomik durum ve gelecekteki kişisel ve genel finansal beklentilerini yansıtan tüketici güven endeksinin arttığını açıkladı.

TÜİK, MERKEZ BANKASI İLE BİRLİKTE HAZIRLIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu Tüketici Güven Endeksi’ni açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 oranında arttı; Şubat ayında 84,5 olan endeks, Mart ayında 86,7 oldu.

HANELERİN GELİR BEKLENTİLERİ ARTTI

Hanenin maddi durumu endeksi 67,3’e yükseldi. Bu kapsamda geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi Şubat ayında 66,3 iken, Mart ayında yüzde 1,4 oranında artarak 67,3 oldu. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi Şubat ayında 91,7 iken, Mart ayında yüzde 2,5 oranında artarak 94,1 oldu.

HANELERİN EKONOMİK DURUMLARINI YANSITIYOR

Hane halklarının genel ekonomik durum ve gelecekteki kişisel ve genel finansal beklentilerini yansıtan Tüketici Güven Endeksi, tüketicilere hanenin maddi durum beklentisi, genel ekonomik durum, genel işsiz sayısı beklentisi ve tasarruf etme ihtimaline ilişkin sorular sorularak oluşturuluyor. 100’ün üzerindeki değerler tüketicilerin gelecekteki ekonomik gelişmelere ilişkin iyimser tutumda olduğunu; 100’ün altındaki değerler ise tüketicilerin gelecekteki ekonomik beklentilerin kötümser yönde olduğuna ve para biriktirme eğiliminde olduklarına işaret ediyor.

Tutuklu yazar Şemşettin Özer cezaevinde kansere yakalandı

Saray güvenmese de halk güveniyor! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder