27 Mart 2021 Cumartesi

Defineciler kazma kürekle buldu, bakanlık sit alanı ilan etti

Definecilerin kaçak kazı yaparken buldukları köy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Zonguldak Çaycuma ilçesi Filyos beldesi Kocaali köyü arkeolojik koruma alanı oldu.

BOLD ÖZEL –  Zonguldak’ın Filyos beldesine bağlıKocaali köyünde üç kişinin define ararken buldukları köy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edildi.

Geçtiğimiz yıl Zonguldak’ın Filyos beldesi Kocaali köyünde define arayan üç kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Üç kişi ile birlikte define ararken kullandıkları bir detektör, kazma ve küreğe el konuldu.

Ardından konu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirildi. Bakanlık da Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nu görevlendirdi. Yazışmalar sonucunda Filyos beldesi Kocaali köyünde yapılan incelemelerde tarihi kalıntılar tespit edildi. 12 Mart 2021 tarihinde toplanan Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, alanını 1 ve 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

zonguldak kocaali köyü sit alanı haritası

BİLET GİŞESİ VE BEKÇİ KULUBESİ YAPILACAK

Defineciler bulana kadar devletin haberdar olmadığı Kocaali köyündeki nekropol alanına izinsiz çivi dahi çakılamayacak. Definecilerin bulunduğu ören yerlerini gezmek isteyen turistler için WC, bilet gişesi ve bekçi kulübesi yapılacak.

Altaylı: Sağlık Bakanı bezgin ve kırgın

Defineciler kazma kürekle buldu, bakanlık sit alanı ilan etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder