27 Mart 2021 Cumartesi

İşletme süresi uzatılan havalimanlarından kira da alınmayacak

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul başta olmak üzere havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını ve yüzde 50 indirim yapılarak işletmecilerin rahatlatıldığını dile getirdi. Karaismailoğlu, kira ödemeyecek işletmelerin işletme süresinin de uzatıldığını kaydetti.

BOLD – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle işletme süresi uzatılan havalimanlarından kira da alınmayacağını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, ayrıca yüzde 50 indirim yapılarak işletmecilerin rahatlatıldığını belirtti.

İŞLETME SÜRELERİ UZATILDI

Şanlıurfa’da temel atma törenlerine katılan Bakan Karaismailoğlu, havalimanları işletmeleriyle ilgili gelen soruları cevapladı. Kovid-19 salgınıyla beraber hava yollarında daralma yaşandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, İstanbul başta olmak üzere havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını ve yüzde 50 indirim yapılarak işletmecilerin rahatlatıldığını kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, “Yap – işlet – devretleri ise Kovid – 19 sürecinde garanti dışına çıkardık. Onları işletme süresine ilave ettik. Burada biz garanti ödemeyeceğiz, onlar da kira ödemeyecekler” dedi.

SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bakan Karaismailoğlu, havalimanlarında 210 milyon yolcu hareketine ulaştıklarını belirterek, “Büyük yatırımlar yapıldı. 2020 mart ayına girene kadar her şey yolunda gidiyordu. İstanbul Havalimanı dünyanın merkez taşımacılığı ve transfer merkezi haline gelmişti ama Kovid-19 salgını ezber ve dengelerimizi bozdu. Biz de bir an önce açılması için çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan da sektörü ayakta tutmak için yeni planlamalar, gelişmeler ve iyileştirmeler yapmaya çalışıyoruz. Tabii bu kısıtlamalar nedeniyle süreç devam ediyor. İnşallah temennimiz en kısa zamanda bitmesi. Süreci takip ederken, sektörü de ayakta tutabilmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Bir tarafta Fetömetre bir tarafta sarıklı-cübbeli general

İşletme süresi uzatılan havalimanlarından kira da alınmayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder