19 Ağustos 2021 Perşembe

28 Şubat davasında emekli generaller hakkında yakalama kararı: Avukatların talebi reddedildi

28 Şubat davasında hakkında müebbet hapis cezası verilen Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın bulunduğu emekli generaller hakkındaki cezanın infazı için yakalama kararı çıkarıldı. Sanık avukatlarının infaz erteleme talebi ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.

BOLD – Yargıtay’ın 28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezalarını onamasının ardından aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve emekli orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sanık avukatları, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinin yakalama kararına dün itiraz etti. Avukatlar, müvekkillerinin yaşlı olduğu, yaşamlarını tek başına idame ettiremeyecek boyutta sağlık sorunları bulunduğu ve Kovid-19 salgını nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına infaz erteleme talebinde bulundu. Başsavcılık, infaz erteleme talebini reddetti

Cezaevine konulması için yakalama kararı çıkartılan isimler şöyle: Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

Eski AKP’li vekil: AKP’li değilim, hiç olmadım

28 Şubat davasında emekli generaller hakkında yakalama kararı: Avukatların talebi reddedildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder