20 Ağustos 2021 Cuma

Diyanet, hutbede idareciye değil vatandaşa seslendi: İşinizi sağlam yapın

Geçen hafta Karadeniz’de meydana gelen ve 78 kişinin öldüğü sel felaketinde yöre halkını suçlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sonra Diyanet de sorumluluğu vatandaşa yükledi. Diyanet, bu haftaki hutbesinde Müslüman’ın işini sağlam ve güzel yapması gerektiğini kaydetti.

BOLD – Geçen hafta Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta meydana gelen aşırı yağışların oluşturduğu yağışlarda 78 kişi yaşamını yitirdi, kaybolan kişileri arama çalışmaları ise sürüyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bölge halkının ağaçları kesip sel felaketinin yaşanmasına neden olduklarını söyledi. Diyanet de bu haftaki hutbede konu olarak Müslümanların işini sağlam ve güzel yapması gerektiğini konusunu seçmesi dikkat çekti.

“AĞAÇLARI KESİP ÇAY DİKTİLER”

Erdoğan, katıldığı televizyon programında Karadeniz’de yaşanan sel felaketi ve Akdeniz bölgesindeki orman yangınlarında halkı suçladı. Karadeniz’de meydana gelen sel felaketine o bölgede tarım yapanların neden olduğunu öne süren Erdoğan, “Rize’de eskiden ağaçlar vardı. Bu kızılağaçları kestiler bunların yerine çay diktiler. Çay dikmekle kalmadılar. Çaya gübre verirken azot ağırlıklı gübre verdiler. Azot ağırlıklı bu gübre toprağı yakıyor. Yakıp eritmesiyle birlikte de yağmurla buluştuğu zaman bu adeta bir lapa haline geliyor ve akıp gidiyor. Bunların hepsini bu olaylarla da gördük. Şimdi bunları sürekli yaşadığımız halde kimse dinlemiyor. Yine bildiğini okuyor. Diğer yerlerde de durum ayını. Antalya, Muğla, Manavgat buralarda da yaşanan olaylara baktığımızda aynısı olmasa da buna benzer olayları yaşadık” dedi.

MÜSLÜMAN İŞİNİ SAĞLAM YAPAR

Diyanet’ten Erdoğan’ın felaketlerle ilgili halkı suçladığı sözlerine destek gibi bir hutbe geldi. “Müslüman işini sağlam ve güzel yapar” başlıklı hutbede, İslam’ın yapılan her işin hakkını vermeyi emrettiği vurgulandı. İşlerin en sağlam ve en güzelini yapma gayreti içinde olmak gerektiği vurgulanan hutbede özensiz yapılan işlerin makbul sayılmadığı kaydedildi. İşi iyi yapmanın bir Müslüman’ın hem Allah’a hem de insanlara karşı sorumluluğu olduğu belirtilen hutbede “Görevlerimizi ihmal ettiğimizde ise Rabbimizin huzurunda bunun hesabını vereceğimiz için aslında kendimizi aldatmış oluruz. Unutmayalım ki dünya ve ahirette başarıya ulaşacak olanlar, Allah’ın sünnetine uyarak çalışan ve bütün tedbirleri aldıktan sonra sonucu Allah’a havale edenlerdir” denildi.

MÜTEAHHİT TUTUKLANDI, İZNİ VERENLER SERBEST

Kastamonu’da meydana gelen selle ilgili başlatılan soruşturmada dere kenarına yapılan ve selde yıkılan binanın müteahhidi tutuklandı. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında selin Bozkurt’ta yıktığı Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Özkan İstanbul’da gözaltına alındı. Özkan, Kastamonu’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bina yapımı için belediyelerden onlarca izin ve belge almak gerekirken, müteahhide verilen bu karar, “Binanı yapımına izin verenlerin hiç mi suçu yok?” dedirtti.

İdare hallaç pamuğuna döndü: 624 mülki idare amirinin yeri değişti

Diyanet, hutbede idareciye değil vatandaşa seslendi: İşinizi sağlam yapın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder