19 Ağustos 2021 Perşembe

Erdoğan, Taliban’ın açıklamalarından memnun

AKP’nin isminin Taliban’la anılması sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Taliban’ın yönetim anlayışını olumlu karşılıyoruz demedik” açıklamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan farklı bir demeç geldi. Erdoğan, Taliban’ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok”, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da “Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz” açıklamaları sonrası Taliban’la yan yana görünen AKP’den “Taliban’ın yönetim anlayışını olumlu karşılıyoruz demedik” açıklaması geldi. Bu açıklamadan kısa süre sonra Erdoğan’ın Taliban yöneticilerinin yaptığı ılımlı açıklamaları memnuniyetle karşıladıkları açıklaması dikkat çekti.

ERDOĞAN: TÜRKİYE’NİN TALİBAN’IN İNANCIYLA TERS BİR YANI YOK

Geçmişte Taliban yöneticileriyle olan fotoğrafları nedeniyle eleştirilen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesi sonrasında yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” dedi. Erdoğan, Taliban liderini Türkiye’de kabul edip görüşme durumunun olacağını da söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: MESAJLARI OLUMLU KARŞILADIĞIMIZI SÖYLEMEK İSTERİZ

Erdoğan’ın Taliban’la ilgili ifadeleri sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada “Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“TALİBAN’IN YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ DEMEDİK”

AKP’nin Taliban’a yönelik olumlu açıklamalarına kamuoyundan tepkiler yükselmesi sonrası Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuşan Çavuşoğlu, Taliban’ın mesajlarını olumlu karşıladıkları ile ilgili açıklamalara gelen tepkilerle ilgili, “Sosyal medyada ‘Türkiye laiktir, Taliban rejimini mi benimsedik?’ gibi bazı ifadeler gördüm. Taliban, ‘Hiçbir yabancıya müdahale etmeyeceğiz, herkes burada yaşayabilir’ gibi olumlu mesajlar verdi. Biz bunları, bu mesajları olumlu karşıladığımızı söyledik. Yoksa, ‘Taliban’ın yönetim anlayışını, rejimini benimsiyoruz, olumlu karşılıyoruz’ demedik” dedi.

ERDOĞAN: TALİBAN’IN AÇIKLAMALARINDAN MEMNUNUZ

Çavuşoğlu’nun açıklamalarının akşamında Erdoğan, TVNet’te katıldığı yayında Taliban’la ilgili memnuniyet ifade eden mesajlar verdi. Taliban’la bir süredir irtibat halinde olduklarını belirten Erdoğan, “Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi de daha önce ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı yeni yönetimin işini kolaylaştıracaktır” dedi.

KABİL HAVAALANI ISRARI SÜRÜYOR

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in AKP’li isimlerin de içine karıştığı uluslar arası uyuşturucu ticareti iddiaları gündemdeki yerini korurken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı uyuşturucu ticareti ile anılan ve çok riskli bir görev olarak nitelendirilen Kabil Havaalanı’nın güvenliğini Türkiye’nin sağlaması konusundaki ısrarı sürüyor. “Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nı narkotik üssü mü yapacak?” eleştirilerini dikkate almayan Erdoğan, Kabil Havaalanı ile ilgili “Şimdi sahada oluşan yeni gerçeklere göre planlarımızı yapıyor, görüşmelerimizi de ona göre sürdürüyoruz. Bu hafta sonuna kadar Merkel’le, hafta sonu Putin’le görüşmemiz söz konusu” dedi.

 

Erdoğan’dan IBAN tepkisi : Kimse senin gırtlağını sıkmıyor

Erdoğan, Taliban’ın açıklamalarından memnun yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder