20 Ağustos 2021 Cuma

PCR testi zorunlu oldu, aşı yaptırmayanlara hastaneye yolu göründü

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine PCR testi zorunluluğu konulu genelge gönderdi. Başta okullar olmak üzere şehirler arası seyahat, konser, sinema gibi etkinlikler için de 48 saat içerisinde yapılmış PCR testi istenecek. Zorunlu test sosyal medyada tepki çekerken, haftada gerekli olan 40 milyon test kiti ile kimin zengin edileceği soruldu. 

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada aşı yaptırmayan öğretmenlere, üniversite öğrencileri ve personele haftada 2 kere zorunlu PCR testi yaptırılacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” konulu genelge gönderdi.

YOLCULUK İÇİN DE PCR TESTİ GEREKECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgınla mücadelede en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olduğu belirtilerek, birinci doz aşılamada yüzde 73, ikinci doz aşılamada ise yüzde 55,5 düzeyine ulaşıldığına vurgu yapıldı. Genelge ile 6 Eylül gününden itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.
Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılamayacak. Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi istenecek.

PCR TESTİ OLMAYAN ÖĞRENCİ KAPIDAN DÖNECEK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim için aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmak zorunda kalacağını söyledi. Erdoğan aynı şekilde üniversite çalışanlarına ve öğrencilerine de düzenli PCR testi mecburiyeti getirileceğini kaydetti.

ZORUNLU TEST TEPKİ ÇEKTİ

Zorunlu PCR testi kararı tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları haftada 40 milyon test kiti gerekeceğine dikkat çekerek, kamu hastanelerinde 150 liraya yapılan PCR testine vatandaşların haftada 300 lira ödemek zorunda kalacaklarına vurgu yapıldı. Test dayatmasının sona ermesini isteyen sosyal medya kullanıcıları sosyal medyadan 300 binin üzerinde mesaj attı. Sosyal medya kullanıcıları zorunlu test kiti ile kimlerin zengin edilmek istendiğini sordu.

AŞI OLANLARA 4. DOZ AŞI HAKKI VERİLDİ

Halkın aşı olması için test zorunluluğu getiren AKP Hükumeti’nin bir taraftan da aşı olanlara 4. doz hakkı vermesi aşının güvenirliliği konusunu tartışmaya açtı. Türkiye’nin 100 milyon doz aşı aldığı Çinli Sinovac firması da aşılarının koruyuculuğunun 6 ay sonra yüzde 35’e kadar düştüğünü açıklayarak, hızla yayılan Delta varyantı için yeni aşı çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Bu açıklama “Sinovac, Delta varyantında etkili değil mi?” sorularını akıllara getirdi.

 

150 liralık PCR testine sosyal medyada büyük tepki: İhaleyi kim aldı?

 

PCR testi zorunlu oldu, aşı yaptırmayanlara hastaneye yolu göründü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder