19 Ağustos 2021 Perşembe

Kulislerde gündem Erdoğan’ın halefi: En güçlü aday Akar mı?

Kıbrıs gezisi sonrası servis edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yorgun ve hasta görüntüleri Ankara kulislerini hareketlendirdi. Şimdi Erdoğan sonrasında başkanlık koltuğuna kimin geçeceği konuşulurken, en güçlü aday olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gösteriliyor. 

BOLD ANALİZ – 15 Temmuz sonrası kurduğu baskıcı iktidarı ile kendisi hakkında küçük bir imada bulunan on binlerce kişi hakkında davalar açtıran AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hastalığı artık alenen konuşuluyor. Kıbrıs gezisi sonrası servis edilen, konuşmakta güçlük çektiği, acıdan inlediği, gözlerini kapatıp kendine zor geldiği görülen görüntüler, Erdoğan sonrası ile için çalışmaları hızlandırdı. Ankara kulislerinde gündem Erdoğan’ın yerine geçecek kişinin kim olduğu…

İKİ KEZ BAĞIRSAKLARINDAN OPERASYON GEÇERDİ

2006 yılında baygınlık geçirdiği makam aracının kapılarının kilitli kalması nedeniyle 8 dakika aracında mahsur kalan Erdoğan, camların balyozla kırılması sonucu kurtarıldı. Erdoğan 2011 ve 2012 yıllarında “kolon kanseri” olduğu iddiasıyla iki kez bağırsaklarından operasyon geçirdi. Sarayda tedavisiyle ilgili merkez kurduğu iddiaları Ankara kulislerinde sürekli dile getirilirken, alternatif tıp üzerine çalışmaları ile bilinen İbrahim Saraçoğlu’nu da baş danışman olarak atadı. Koronavirüsle ilgili üç aşı olduğunu ve antikor seviyesinin yüksekliğini açıklayan Erdoğan’ın sağlığındaki son aylardaki ani değişimin nedeni ise kamuoyundan gizleniyor.

İSTİFA EDEN DAMAT PLANLARI BOZDU

Uzun bir süredir AKP Genel Başkanlığı koltuğunu eski Hazine ve Maliye Bakanı damadı Berat Albayrak’a bırakacağı öne sürülen Erdoğan, damat Albayrak’ın geçen yıl kasım ayında ekonomide yaşanan olumsuz tablo sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden aniden istifa ederek bakanlıktan ayrıldı. Bu istifa ve sonrasında aylarca ortadan kaybolan Albayrak, AKP için aday gösterildiği liderlik yarışından da ayrılmak zorunda kaldı. Mart ayında yapılan AKP Olağan Kongresi’nde ise Erdoğan parti genel başkanlığı koltuğunu bırakmayarak görevini sürdürmeye devam etti.

PEKER’İN AÇIKLAMALARI SOYLU’YU BİTİRDİ

Erdoğan sonrası AKP’nin başına geçecek kişilerin arasında gösterilen isimlerden birisi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Albayrak’ın istifası sonrası partide ve kabinede güçlenen Soylu’nun planlarını Mayıs ayı başında çektiği videolarla ifşaatlara başlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları bozdu. Soylu’nun kendisine “Nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceği, yapılanların telafi edileceği”ni söylediğini öne süren Peker, bu planla Soylu’nun cumhurbaşkanı, eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın ise içişleri bakanı olacağı iddia etti. Peker’in açıklamaları sonrası istifası veya görevden alınması gündeme gelen Soylu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in destek açıklamaları sonrası koltuğunu korudu.

FİDAN YAŞANANLARI İZLEMEKLE YETİNİYOR

Erdoğan sonrası için aday gösterilen en güçlü iki isim olarak, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Emin Gürses’in de iki bakan ve bir başkan (Hulusi Akar, Süleyman Soylu, Hakan Fidan) tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tasfiye edilmek istendiğini iddiasındaki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan kaldı. Başta Gara’da yapılan ve PKK’nın elindeki rehine asker, polis ve MİT mensuplarının şehit edilmesiyle sonuçlanan operasyon ve Bişkek’ten kaçırılan Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı operasyonu sonrası hedef olan Fidan, şimdilik yaşananları izlemekle yetiniyor.

EN GÜÇLÜ ADAY AKAR MI?

Bu ay başında açıklanan YAŞ kararlarında tasfiye edilmesi beklenen Avrasyacı subaylarla ilgili bir işlem yapılmadı. Bu albaylar arasından 33’ünün generalliğe yükseltilmesi, Erdoğan sonrası için Avrasyacı grup ile Hulusi Akar’ın pazarlık yaptığı iddialarını güçlendirdi. Gazeteci Cevheri Güven, Avrasyacı grubun Erdoğan sonrası için Hulusi Akar’la anlaşma yaptığını belirtirken, Erdoğan döneminin sona erdiğini öne süren Gazeteci Yazar Memduh Bayraktaroğlu da fiiliyatta ön planda görünse de Erdoğan’ın bütün yetkilerini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a devrettiğini iddia etti. Bayraktaroğlu, Akar’ın öncülüğünde “teknokrat” bir hükumetin ülkeyi yönetebileceğini de öne sürdü.

Erdoğan yetkilerini Hulusi Akar’a mı devretti?

Kulislerde gündem Erdoğan’ın halefi: En güçlü aday Akar mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder