21 Ağustos 2021 Cumartesi

Marmara Üniversitesi rektörü değişti: Yeni rektör Erdoğan’ın diplomasını bulabilecek mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kurt’u ataması dikkat çekti. Erdoğan, 2016 yılında üniversiteden de arkadaşı olduğunu öne sürdüğü Marmara Üniversitesi’nin mevcut rektörü Mehmet Emin Arat’a diplomasını arşivden çıkarma görevi vermişti. Eski Rektör Arat, 5 yılda Erdoğan’ın diplomasını açıklamadı. Bu görev yeni Rektör Kurt’un olacak.

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasını arşivden çıkarma görevi verdiği Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Kurt’u atadı. Selefleri Mehmet Emin Arat ve Erol Özvar’ın arşivden çıkaramadığı diplomayı yeni rektör Kurt’un çıkarıp çıkaramayacağı ise merak konusu oldu.

REKTÖRE “DİPLOMAYI ÇIKART” EMRİ VERDİ

2016 yılı Haziran ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada diploma tartışmalarına değinerek Rektör Mehmet Emin Arat’a diplomayı çıkartma görevi verdi. Aksaray İktisat ve Ticaret’ten 1981 yılında mezun olduğunu, 1982’de okulun Marmara Üniversitesi olduğunu belirten Erdoğan, “Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Ben de böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi’nin mezunu durumundayım. Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar” dedi.

DİPLOMA 5 YILDIR ARŞİVLERDEN ÇIKARILAMADI

Mehmet Emin Arat, 2016 yılı haziran ayında kendisine verilen diplomayı arşivden çıkarma görevini yerine getiremeden 2018 yılında rektörlük görevini Erol Özvar’a devretti. 3 yıllık rektörlük görevi süresince arşivden Erdoğan’ın diplomasını çıkaramayan Özvar ise geçen ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlığına atandı. Özvar’dan boşalan rektörlük koltuğuna ise Erdoğan tarafından Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı. Erdoğan’ın arşivlerden diploma çıkarma görevi ise yeni rektör Kurt’a kaldı.

MUSTAFA KURT KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Kurt, 1981- 1985 yıllarında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. Kurt, Marmara Üniversitesi’nde 1985- 1987 yıllarında yüksek lisans, 1987- 1993 yıllarında ise doktora yaptı. Kurt, Marmara Üniversitesi’nde 2002- 2013 senelerinde Prof. Dr. unvanıyla Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü’nde görev aldı. Kurt, 2013’ten beridir Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nde görev alıyor.

BOĞAZİÇİ’NE REKTÖR OLARAK MEHMET NACİ İNCİ ATANDI

Atanması sonrasında tartışmalara ve protestolara neden olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından, Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. İnci, Bulu görevden alınmadan önce rektör yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. İnci, 1987’de Marmara Üniversitesinden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı. 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yardımcı doçent, 1996’da ise doçent olan İnci, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde 2005 yılında profesör oldu. 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya’daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya’daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu. Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten İnci’nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.

Gece yarısı ucuz dolar satanlar kim?

Marmara Üniversitesi rektörü değişti: Yeni rektör Erdoğan’ın diplomasını bulabilecek mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder