16 Ağustos 2021 Pazartesi

Ebrar Karakurt’un cinsel tercihine tepki göstermeyenleri felaketlerin devamıyla tehdit etti

Tokyo 2020 Olimpiyatlarının en çok tartışılan sporcuları kadın voleybolcular yine gündemde. Cübbeli, son aylarda sel ve yangınlarla boğuşan ülkedeki felaketleri, kız arkadaşıyla fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma giren Ebrar Karakurt’a bağladı. Karakurt’a federasyondan destek gelirken, Cübbeli’ye de açıklamaları yüzünden sosyal medyada tepki yağdı.

BOLD – Tokyo 2020 Olimpiyatlarında mücadele eden A Milli Kadın Voleybol takımının müsabaka kıyafetleri bile tartışma konusu oldu. Çeyrek finale kadar yükselen kadın voleybolcuların şortları başarılarından fazla konuşuldu.

Şort tartışmasının ardından Milli Takım oyuncusu Ebrar Karakurt’un cinsel tercihi tartışmaları başladı. Kız arkadaşıyla fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma giren Karakurt’a destek yağdı.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlardan ve Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kurtaran Mumcu, voleybolcu Ebrar Karakurt’la ilgili açıklama yaptı.

Voleybolmagazin.com’a konuşan yapan Mumcu, “Ebrar Karakurt, Türk voleybolunun yetiştirdiği en önemli ve istikbal vaadeden oyuncularından biridir. Sahada cesur, yürekli ve savaşçı ruhu ile oynayan ülkesini ve bayrağını en iyi şekilde temsil etmek için terinin son damlasına kadar akıtan savaşçı sporcudur. Herkesin özel hayatı kendisine aittir. Gerisi lafı güzafdır” dedi.

FELAKETLERİ ONA BAĞLADI

Kamuoyunda ‘Cüppeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen İsmailağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’u hedef alan açıklamalarda bulundu. Sert sözler sarf eden Cüppeli, toplumu geren bir çağrıda bulundu.

“İşittiğime göre; Milli takımda oynayan bir voleybolcu lezbiyenliğini teşhir etmiş ve eli klavye tutan birçok kimse bunu müdâfea etmiş” diyen Cüppeli Ahmet, “Bunca belâ yetmemiş olacak ki artık toplumdaki bazı kimseler yıkıcı bir umûmi belaya davetiye çıkarır hale gelmiş” dedi.

İnsanları tepki vermeye çağıran Cüppeli: “”Devlet kadrosunda bulunan birinin lezbiyenliği değil, lezbiyenliği teşhiri ve insanların bunu savunması başımıza ne işler açacak!? Bu yüzden sessiz kalanlar başta olmak üzere kimse dünyada beladan, ahirette azaptan kurtulamaz” ifadelerini kullandı.

DİN ŞARLATANI

Cübbeli’nin açıklamaları sosyal medyada da yankı buldu. Kadir Fe adlı kullanıcı, “Her özgür bireyin, yaşadığı özelinden kimseye zarar gelmez… Asıl dikkat edilmesi gereken Cübbeli Ahmet gibi Kutuplaştırıcı tarikatlardır” derken, bir başka sosyal medya kullanıcısı da, “Fikirdaş olduğunuz tarikatlarda, tecavüz edilen çocuklar için bir kelimenizi duymadık. O zaman daha büyük bela gelmiyor muydu? Din şarlatanı” ifadelerini kullandı.

Önce adalet katledildi sonra sel felaketi geldi: İhraç hakimlerin uygulanmayan HES kararı

 

Ebrar Karakurt’un cinsel tercihine tepki göstermeyenleri felaketlerin devamıyla tehdit etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder