21 Ağustos 2021 Cumartesi

Gazeteci Arı: Başıma bir şey gelirse sorumlusu Varank’tır

Birçok gazeteciyi hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bir gazeteciyi hedef aldı. Twitter hesabından kendisine yönelik tehditleri paylaşan BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı, “Başıma bir şey gelirse sorumlusu Varank’tır” dedi.

BOLD – Birgün gazetesi muhabiri İsmail Arı bugün, TÜBİTAK’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın vakfının düzenlediği TEKNOFEST için bu yıl 7,6 milyon TL harcadığını haberleştirdi.

GAZETECİ ARI BELGELERİ PAYLAŞTI

Gazeteci Arı’nın haberi üzerine Haluk Bayraktar Twitter hesabından, “Her Yıl Aynı Yalan, Aynı İftira…” açıklamasında bulundu. İsmail Arı da haberle ilgili belgeleri paylaştı ve “Ortada ne bir yalan ne de bir iftira var. Kamu İhale Bülteni’nde açıklanan ve herkesin ulaşabileceği ihale sonuçları bunları. ‘Dokunan yanar’ hesabı ne zaman bir haber yapsak önce trol saldırısı, ardından küfürler, hakaretler yağmaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU VARANK”

Arı’nın açıklaması üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sert ifadeler kullandı. Varank, “Azıcık namusları olsa, geçen sene tekzip edilmiş yalanı aynen piyasaya sürmezler. TÜBİTAK bu yarışmayı 16 yıldır düzenliyor. Her bir kuruşunu da yarışmaya katılan gençler için harcıyor. İstediğiniz kadar yırtının, size rağmen o gençlere yatırım yapmaya da devam edecek!” açıklamasında bulundu. Varank’ın ifadelerinin ardından gazeteci Arı kendisine yönelik saldırı tehdidinde bulunan yorumları paylaştı. Arı, “Başıma bir şey gelirse tek sorumlusu beni hedef gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank” dedi.

“HADDİNİ BİL, BU MİLLET PATLATIR ENSENİ”

Varank gibi gazetecileri tehdit eden Erdoğan’ın eleştirdiği isimler arasında gazeteci Fatih Portakal, Can Dündar, Amberin Zaman, Deniz Yücel gibi birçok gazeteci yer alıyor. Erdoğan, Fatih Portakal için “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni” demişti. MİT tırlarını haberleştiren Can Dündar hakkında “Bu haberi yapan kişi, bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” ifadelerini kullanmıştı. Deniz Yücel için de “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist” demişti.

TÜRKİYE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE SON SIRALARDA

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönettiği Türkiye Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde 153. sırada yer alıyor. 2020-2021 yılında 101 gazeteci hakkında soruşturma açılırken, 128 davada 274 gazeteci yargılanıyor. jailedjournos.com isimli siteye göre Türkiye’de tutuklu 82 gazeteci bulunuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün basın üzerinde baskı oluşturan liderlere yer verdiği ‘Basın Özgürlüğü Düşmanlar’ı listesinde Erdoğan da yer alıyor. AKP iktidarı son yallarda 2 bin 397 basın kartını iptal ederken, muhalif bin 371 basın mensubunun da basın kartını yenilemedi.

 

TSK’da 5 bin kişilik yeni soruşturma yolda: Bomba isimler var

Gazeteci Arı: Başıma bir şey gelirse sorumlusu Varank’tır yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder