15 Ağustos 2021 Pazar

Diyanet ayeti bile değiştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 13 Ağustos 2021’de yayınladığı cuma hutbesinde yer verdiği Enfal Suresi’nin 46. ayetinde değişiklik yaptı.

BOLD – Diyanet İşleri Genel Başkanlığı, her hafta perşembe akşamı yayınladığı cuma hutbesinin bu haftaki konusunu Muharrem ayına ayırdı. Muharrem ayının öneminden ve faziletlerinden bahseden hutbede Hz. Hüseyin’in ve 70’den fazla Müslüman’ın öldürüldüğü Kerbela olayına da değinildi.

Hutbenin sonunda ise Enfal Suresi’nin 8 ve 46. ayetlerine yer verildi. Ancak 46. ayetin bir cümlesinde değişiklik yapıldı. “Zaferi elde kaçırırsınız” ayeti “Devletiniz elden gider” olarak değiştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuran-ı Kerim’deki ayetlerin mealini ve tefsirini yayınladığı kuran.diyanet.gov.tr sitesine göre 46. ayetin meali şöyle: “Allah ve Resulü’ne itaat edin, birbirinize düşmeyin, sonra zayıflarsınız ve zaferi elden kaçırırsınız. Sabredin, kuşkusuz Allah sabredenlerle beraberdir.”

13 Ağustos 2021 tarihli hutbede yer verilen meal ise “Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” şeklinde yazıldı.

 

Diyanet ayeti bile değiştirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder