19 Ağustos 2021 Perşembe

Kabil’de insanlık dramı: Anneler kurtulur umuduyla bebeklerini ABD’li askerlere veriyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’de süren tahliyeler sırasında yaşanan insanlık dramı objektiflere yansıyor. Taliban rejiminden çocuklarını kurtarmak isteyen aileler bebeklerini bile götürmesi için ABD’li askerlere veriyor.

BOLD – Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girerek yönetimi ele geçirmesinden sonra binlerce Afganistanlı Kabil Havalimanına koşarak ülkeden ayrılmaya çalıştı.

Uçakların kalkışı sırasında trajik olaylar yaşandı. Kalkan ABD uçaklarının iniş takımı ve kanatlarına tutunanlar yüzlerce metre yükseklikten yere çakıldı.

Dünyanın tepkisini çeken bu görüntülerin ardından Kabil Havalimanı havaya ateş açan askerler tarafından boşaltıldı.

Havalimanının çevresindeki kalabalık bekleyiş ise sürüyor. ABD askerleri d havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri almış durumda.

Sosyal medyada dolaşıma giren bir görüntü yürek burktu. Taliban yönetimi altında yaşamasını istemeyen Afgan aileler ülkeden çıkarmaları için bebeklerini ABD askerlerine teslim ediyor. Askerilerin bebeği alış şekli ise tepki çekti.

Görüntüleri paylaşan araştırmacı Oğul Tuna, “Kabil’de yüzyılın trajedisi yazılıyor… Afganlar bebeklerini askerlere verip ülkeden ayrılmalarını sağlıyor, “Baby baby” diye bağırarak. Amerikan askerinin bebeği tutuşu ise ayrı bir vaka” ifadelerini kullandı.

Eşref Gani kaç milyon dolar götürdü?

Kabil’de insanlık dramı: Anneler kurtulur umuduyla bebeklerini ABD’li askerlere veriyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder