16 Ağustos 2021 Pazartesi

“Devlet para istemez” diyordu yangın ve sel için IBAN’ını verdi

Koronavirüs salgını ve doğal afetler nedeniyle halktan bağış toplayan Saray’ı hedef alarak “Devlet para istemez” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından IBAN numarası ile yardım istedi.

BOLD ANALİZ – Mayıs ve haziran aylarında SMS olarak gönderdiği mesajlarla halkı devletin para istemeyeceği konusunda uyaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın ve sel felaketleri sebebiyle IBAN numarası paylaşıp halktan para istedi.

IBAN BİLGİLERİNİ DE PAYLAŞTI

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yangın ve sel felaketlerinin yaralarını sarmak için halktan SMS ile 10 TL istedi. Yardım için banka ve hesap bilgilerini de paylaşan Soylu, “Asil milletimiz, her zorluğu birlikte aşmıştır. Günlerdir afet bölgelerindeyiz. El birliği ile bunu da aşacak güçteyiz. Yangın ve sel bölgelerine destek için “ben de varım” demek için; yangın veya sel yazın 1866’ya gönderin” dedi.

HALKA MESAJ DA ATTI TELEFONLA DA ARADI

Soylu, Mayıs ve haziran aylarında gönderdiği SMS ve sesli mesajlarla halkı para isteyenlere karşı uyardı. Mesajlarda “İçişleri Bakanlığı önemle duyurur; Sizi polis, asker veya savcıyım diyerek arayıp, hesap ya da kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti gibi sözlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Çünkü devlet para ve hesap numarası istemez” denildi.

SARAY HER AFET SONRASI IBAN DAĞITIYOR

Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dar gelirlilere ilave destek sağlamaya yönelik “Biz Bize Yeteriz” isimli kampanya başlattı. Kampanya için kamu bankalarında açılan hesap numaralarını ve IBAN’larını paylaşan Erdoğan, isteyenlerin de SMS göndererek bağış yapabileceğini duyurdu. Kampanya kapsamında 2 milyar 80 milyon lira toplanırken, para yardımı yapmak yerine halktan para talep edilmesi büyük tepki çekti.

Müslümanların değişmez kaderi: Zalimden kaçış

 

“Devlet para istemez” diyordu yangın ve sel için IBAN’ını verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder