15 Ağustos 2021 Pazar

Erdoğan’ın Afganlar konusunda kafası fena karışık

Doğu sınırındaki düzensiz Afgan göçüne ilişkin son 3 açıklaması birbiriyle çelişen Erdoğan son açıklamasında “Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” dedi. Erdoğan ilk açıklamasında “El Eman diyene kapıları açtık”, bir sonraki açıklamasında ise “Abartıldığı gibi düzensiz göç akını yok” ifadelerini kullanmıştı.

BOLD – Taliban, Afganistan’ın başkenti Kabil’e ulaştı. Taliban’dan korkan Afgan halkı ülkeyi terk ediyor. Afganların tercih ettiği bölge ülkelerinden biri de Türkiye. Afganistan’dan Türkiye’ye gelen göçmenlere ilişkin tartışmalar devam ederken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birbiri ile tutarsız açıklamaları ile gündeme geldi.

EL EMAN DİYENİ ALDIK

Erdoğan, Afgan mültecilerin tartışılmaya başlandığı ilk günlerde Türkiye’nin mültecileri kaldıracak güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi. Sığınmacıları sahiplendiklerini belirten Erdoğan, “Ülkemize sığınan, bizden el-Eman dileyen, kendi ülkesindeki yönetimlerin öldürmeye gayret ettiği bu insanlara biz kapımızı açtık ve bunları koruma altına aldık” dedi.

DÜZENSİZ GÖÇ AKINI YOK

Kanal D ve CNN Türk ortak yayınına katılan Erdoğan, burada Türkiye’nin yol geçen hanı olmadığını söyleyerek Türkiye’ye bahsedildiği kadar Afgan’ın gelmediğini anlattı. Afgan göçüyle ilgili Erdoğan, “Sosyal medyada abartıldığı gibi düzensiz göç akını yok” ifadelerini kullanmıştı.

AFGAN GÖÇÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İnişi – Açık Deniz Karakol Gemisi Sac Kesim Töreni’nde konuşan Erdoğan yine Afgan göçüne değindi. Ülkedeki karışıklığa vurgu yapan Erdoğan, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız, bölgenin ve en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Ülkenin yönetimini üstlendiğimiz 19 yıl boyunca savunma sanayimizin her projesiyle her yatırımıyla, her sıkıntısının çözümüyle bizzat ilgilendik. Terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar attığımız her adımda maruz kaldığımız açık gizli ambargoları biliyoruz” dedi.

https://boldmedya.com/2021/08/15/butun-khklilarin-acisini-yuregimde-hissediyorum-oh-olsun-demiyorum/

 

Erdoğan’ın Afganlar konusunda kafası fena karışık yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder