21 Ağustos 2021 Cumartesi

Seçim yaklaştıkça muhaliflere saldırılar artıyor

Erken seçim tartışmaları yoğunlaşırken, anketlerde oy oranı yükselen muhalefete yönelik saldırıların artması dikkat çekiyor. İyi Parti Lideri Meral Akşener, her gittiği şehirde sözlü saldırıya maruz kalıyor. Son olarak İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yumruklu saldırıya uğradı.

BOLD ANALİZ – Cumhur İttifakı’nın oy oranları yüzde 36’ya kadar düşerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2002 seçimlerinden bu yana her seçime toplumu kutuplaştırarak gidiyor. AKP seçmenini ezan, cami, din üzerinden sıklaştıran Erdoğan, son iki seçimde ise yerli ve millilik, vatanseverlik üzerine propaganda yürütüyor. CHP başta olmak üzere muhalefetin yerli ve milli olmadığını dış mihraklarla hareket ettiğini kamuoyuna pompalıyor.

AKP SEÇMENİ MUHALEFETİ DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYOR

Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de muhalefeti vatan hainliğiyle suçlaması toplumdaki nefreti körüklüyor. Kamuoyu araştırma şirketlerinin raporlarına da yansıyan sonuçlara göre AKP ve MHP seçmeni, muhalefeti düşman olarak görüyor. Kemikleşmiş AKP ve MHP kitlesi, Cumhur İttifakı’nın seçim kaybetmesinin Türkiye’nin beka sorunu olacağı gibi sanal bir kaygı taşıyor.

GENEL BAŞKANLARI TEHDİT EDİYORLAR

AKP’li troller de sosyal medya hesapları üzerinden Erdoğan’ın nefret söylemlerini destekleyen mesajlar paylaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’na hakaret ve tehditler yağıyor. HDP’ye yönelik ise toplu olarak terörizmle yan yana getiren paylaşımlar yapılıyor. Saldırıların ardından ise Tayyip Erdoğan’ın Akşener’e Rize’deki sözlü saldırının ardından söylediği “Bu daha bir, daha neler olacak neler. Bunlar iyi günler” sözleri akıllara geliyor.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul’da yumruklu saldırıya uğradı.

CANLI YAYIN BASIYORLAR, YURT DIŞINDA GAZETECİ DÖVÜYORLAR

Erdoğan ve Bahçeli’nin hedef göstermesi sonrası muhalefet liderleri, gazeteciler ve siyasetçiler fiziki saldırıya da maruz kalıyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ülkücü oldukları belirtilen kişiler tarafından sopalı ve bıçaklı saldırıya uğradı. Cumhur İttifakı’ndan failleri koruyan açıklamalar yapıldı. İktidarı eleştiren gazeteci Erk Acerer, Almanya’da evinin bahçesinde dövüldü. Sosyal medyadan yurtdışındaki muhaliflere yönelik ise infaz listeleri yayımlandı. Halk TV yayını basılarak gazeteciler tehdit edildi. Son saldırı ise Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasında önemli rolü olan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yapıldı. Kavuncu, Bakırköy’de bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Marmara Üniversitesi rektörü değişti: Yeni rektör Erdoğan’ın diplomasını bulabilecek mi?

Seçim yaklaştıkça muhaliflere saldırılar artıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder