20 Ağustos 2021 Cuma

İdare hallaç pamuğuna döndü: 624 mülki idare amirinin yeri değişti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, büyükşehirlere bağlı ilçeler hariç  403 bağımsız ilçenin bulunduğu Türkiye’de 624 mülki idare amirinin yerini değiştirdi. Yeri değiştirilenler arasına orman yangını ve selden etkilenen ilçelerin kaymakamları da bulunuyor. 

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Görev yerleri değiştirilenler arasında sel ve orman yangınlarının yaşandığı yerlerin kaymakamları da yer alıyor.

ERDOĞAN TEK İMZAYLA 624 MÜLKİ İDARE AMİRİNİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Kararname ile 624 mülki idare amirinin yeri değişti. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapılan atamalarda bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan, hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan ağırlıklı kaymakam 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

AFET YAŞAYAN İLÇELERİN KAYMAKAMLARI DEĞİŞTİ

Atamalarda son orman yangınlarının yaşandığı ilçelerdeki birçok kaymakamın da yeri değişti. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Didim Kaymakamı oldu. Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu Biga Kaymakamı oldu. Selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine Dereli Kaymakamı Murat Atıcı atandı. Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya ise Dereli’ye atandı.

BAŞKANLIK ÖNCESİNDE ÜÇ İMZA GEREKİYORDU

15 Temmuz sonrası fiilen, 2018 seçimleri sonrası ise resmen geçilen başkanlık istemi ile artık kamuda alınacak kararlarla ilgili üç imza gerekmiyor. Başkanlık sistemi öncesinde mülki idare amirlerinin atamalarında atamaların tamamlanması için cumhurbaşkanı, başbakan ve içişleri bakanının imzası gerekiyordu. Bu idari işlemlere üçlü kararname deniyordu. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile atamaları artık sadece Erdoğan’ın imzasıyla yapılıyor.

İLÇELERİN BÜYÜK KISMININ AMİRİ DEĞİŞTİ

81 ilin bulunduğu Türkiye’de bağımsız 403 ilçe, 30 büyükşehire bağlı 519 ilçe bulunuyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalarda 624 mülki idare amirinin yeri değiştirilmesi sonrasında bağımsız 403 ilçenin büyük kısmının idari amirlerinin yerleri değişmiş oldu.

 

Erdoğan rövanşa hazır

İdare hallaç pamuğuna döndü: 624 mülki idare amirinin yeri değişti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder