19 Ağustos 2021 Perşembe

Erdoğan rövanşa hazır

Afet bölgelerinden yapılan paylaşımlarla zor durumda kalan AKP hükumeti, sansür olarak değerlendirilen yeni sosyal medya düzenlemesini bir an önce uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan da sosyal medyayı hedef göstererek, “Düzenleme ile bu alandaki kirliliği önlemeye kararlıyız” mesajı verdi.

BOLD – Türkiye, son bir ay boyunca felaketlerle boğuştu. Ülkenin güney şeridi boydan boya yangınlarla küle dönerken kuzeyde de sel çok sayıda can aldı.

 

Sosyal medyada dolaşan, afet bölgelerinden yapılan yayın ve paylaşımlar AKP hükumetini zorda bıraktı. Orman yangınlarda iktidarın iddiasının aksine havadan müdahalede yetersiz kalındığı afet bölgesinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıktı.

Yangınların kontrol altına alınamamasından hükumeti sorumlu tutan vatandaşlar 2 bakana tepki göstererek istifaya çağırdı. O anlar sosyal medyada yüzbinlerce kez izlendi.

Vatandaş, Erdoğan’ın afet bölgesine giderek acılı vatandaşa keyif çayı fırlattığını yine sosyal medyadan öğrendi.

Muhalefet milletvekilleri de onlarca kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki sele HES’in neden olduğu iddialarını sosyal medyadan duyurdu.

ERDOĞAN’DAN SOSYAL MEDYAYA SANSÜR SİNYALİ

Bugünkü Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan üzerinde çalıştıkları yeni sosyal medya düzenlemesi hakkında konuştu.

Batı Karadeniz’deki sel felaketinin tarihte ender görülen bir afet olduğunu söyleyen Erdoğan, “Sel bölgesinde yapılacak evlerin planları hazır, yakında inşaat çalışmaları başlayacak. En büyük üzüntümüz can kaybımızın çok olmasıdır. Şu ana kadar 78 vatandaşımızın cenazesine ulaşılmıştır. Hayatını kaybedenlerin çoğu Kastamonu Bozkurt ilçesindendir. Selden etkilenen 3 ilde toplam 970 konut ve 100 köy evinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. 4 ayrı sanayi sitesi de tekrar inşa edilecek. Deprem hazırlıkları konusunda kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Kuraklık ve afetlere yönelik planlarımızı yenileyeceğiz” dedi.

AFAD’ın başlattığı yardım kampanyası ile ilgili de Erdoğan, “Kabinemizdeki Bakanlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla 7 milyon 430 bin liralık katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

ÖNLEMEKTE KARARLIYIZ

Afet bölgelerinden yapılan paylaşımları sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Siyasetçisinden gazetecisine, sosyal medya trolüne kadar yalanla, çarpıtmayla nasıl milletimizin acısını istismara yeltendiği unutmayacağız. Sosyal medya düzenlemesi ile bu alandaki kirliliği önlemeye kararlıyız” diye konuştu.

Erdoğan her şeye rağmen o ısrarından neden vazgeçmiyor

Erdoğan rövanşa hazır yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder