19 Ağustos 2021 Perşembe

Erdoğan her şeye rağmen o ısrarından neden vazgeçmiyor

Türkiye, son haftalarda çeşitli kanallarda canlı yayınlara katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın halsizliğini ve gaflarını konuşuyor. Her yayın sonrası bir skandal patlak verse de Erdoğan canlı yayınlardan vazgeçmiyor. Bu ısrarın nedenleri arasında kötü gelen anket sonuçları ve Erdoğan’ın sağlık sorunları ile ilgili basında sık yer almaya başlayan kulis bilgileri olduğu iddiası var.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her canlı yayını artık skandallarla sonuçlanıyor. Yayınlarda halsizliği dikkat çeken Erdoğan’ın söyleyeceklerini promptera rağmen unuttuğu görülüyor.

CANLI YAYINDA UYUYA KALDI

Erdoğan’ın Kurban Bayramının birinci günü partisine hitaben video konferans aracılığıyla yaptığı bayramlaşma konuşmasında zorlanması dikkat çekti. Canlı yayınlanan görüntülerde, Erdoğan’ın konuşmasının bazı anlarında kelimeleri telaffuz etmekte zorlandığı ve uyukladığı görüldü.

SUFLELİ YAYIN

Erdoğan katıldığı canlı yayınlarda bazen söyleyeceği sözleri de unutuyor. Erdoğan’ın katıldığı Kanal D, CNN TÜRK ortak yayınında prompter ve sufle detayı çok konuşuldu.

Erdoğan için yerleştirilen prompter kameranın açısına girdi. Erdoğan’ın sorulara bir noktaya bakarak cevap vermesin de nedeni anlaşılmış oldu. Erdoğan’ın gazetecilere önceden verilen sorulara ait cevapların prompterdan okuduğu ortaya çıktı.

Bazen prompterdan yanlış okuyan Erdoğan’a yine canlı yayında fısıldanarak sufle verilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Abdülkadir Selvi’nin Erdoğan’a sufle vermesi çok net olarak duyuldu.

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağır eleştirilerine maruz kaldı. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, bırak sorulara vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende” dedi.

VARLIK FONU BAŞKANINI DAVET ETTİM GÖRÜŞTÜK

Son skandal ise Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gerçekleşti. Erdoğan burada da izleyenleri şaşırtan ifadeler kullandı.

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdoğan, “Varlık Fonu Başkanımı davet ettim. Birlikte bu görüşmeleri yaptık” dedi.

Saray’da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştüğünü hatırlatan Erdoğan, “BAE’nin Türkiye’ye yönelik yatırımlar noktasında ciddi bir görüşme yaptık. Bu görüşmede de hangi alanlarda ne gibi yatırımlar yapılabilir, bunları görüştük. Gerek Varlık Fonu Başkanımı davet ettiğim gibi Yatırım Destek Fonu Başkanımı da davet etmiştim” dedi.

NEDENİ ANKETLER Mİ SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SÖYLENTİLER Mİ?

MAK Danışmanlık’ın yayımladığı son seçim anketine göre, iktidar partisi AKP’de büyük düşüş yaşandı. 4-15 Ağustos tarihleri arasını kapsayan çalışmada katılımcılara seçime ilişkin sorular yöneltildi.

“Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 31.41’i AKP, 20.95’i CHP, 7.75’i HDP, 7.03’ü MHP, 13.63’ü İyi Parti yanıtını verdi. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 33.9.

Erdoğan’ın sağlık sorunları ile ilgili kulis bilgileri de gündemden düşmüyor. Gazeteci Said Sefa, Saray’da Erdoğan’ın sağlık sorunları yüzünden partiyi ve ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunu düşünen kurmaylarının Erdoğan sonrası için hazırlık yaptığını iddia etti.

Erdoğan sonrasında başkanlık koltuğuna kimin geçeceği konuşulurken, en güçlü adayın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğu da iddia ediliyor.

Kulislerde gündem Erdoğan’ın halefi: En güçlü aday Akar mı?

 

Erdoğan her şeye rağmen o ısrarından neden vazgeçmiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder