3 Ağustos 2021 Salı

ABD’nin gündemi Sezgin Baran Korkmaz: “Erdoğan’a zarar verecek”

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz’ı yazdı. Avusturya’da tutuklu bulunan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz’ın ifadelerinin Erdoğan’a zarar vereceği vurgulandı.

BOLD – “ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesi için mücadele içinde” başlığıyla verilen haberde, Türkiye’nin Korkmaz’ın iadesi için çaba gösterdiği vurgulandı. Korkmaz’ın iade süreçlerinden ABD-Türkiye ilişkilerinin zarar göreceği ifade edildi.

KORKMAZ TÜRK HÜKÜMETİNİN YOLSUZLUKLARINI ANLATACAK

Korkmaz’ın Erdoğan’ı zora sokacağına işaret edilen haberde, “Korkmaz’ın ABD’de yargılanması halinde Türkiye’deki hükümet ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında Türkiye’nin imajını düzeltme çabalarına zarar verebileceği” ifadeleri kullanıldı.

KORKMAZ’IN BERAT ALBAYRAK İLE İLİŞKİSİ

WSJ’da yayımlanan makalede Korkmaz’ın Türkiye’deki üst düzey bürokratik ilişkilerinden de söz edildi. Sezgin Baran Korkmaz ve eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın tanışıklığına dikkat çekilere, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca ile ilişkilerine temas edildi. Haberde Korkmaz Karaca’nın “Sezgin Baran Korkmaz’ın verdiği aracı kullandığı” bilgisi paylaşıldı.

ABD’nin gündemi Sezgin Baran Korkmaz: “Erdoğan’a zarar verecek” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder